Foto's toevoegen aan een bestaand Google-Photo's-album

Foto's toevoegen aan een bestaand album kan op verschillende manieren: elk heeft zijn voor- en nadelen. Kies de juiste!

Deze uitleg leert je NIET hoe je een album maakt, maar WEL hoe je foto's toevoegt aan een bestaand album.

---deel 1: Open eerst een bestaand album én voeg toe---

Stap 1 Met de knop bovenaan voeg je foto's toe die nog niet op Google Photo's staan, maar bv. wel op je computer, een externe harde schijf, een stick,... .

Stap 2 Foto's krijgen allemaal een cirkeltje in de linkerbovenhoek. Daar kun je aanvinken om een foto toe te voegen. Is het cirkeltje al gevuld met grijs én een vinkje (zoals alle foto's hierboven), dan zijn ze al eerder toegevoegd. Vink je zo'n eentje uit, dan staat die foto NIET meer in het bestaande album.

Stap 3 Heb je héél veel foto's in je Google Photo's staan, dan is het vaak niet makkelijk om de precieze foto's te vinden. Gebruik dan zeker het zoekvak. Typ een naam, een plaats, een datum, een voorwerp, enz. in. Zorg dat je eventueel de precieze maakdatum van de foto(reeks) vooraf opgezocht en genoteerd hebt.

Stap 4 Klik op de 'gereed-knop' om je selectie ook effectief toe te voegen.

---deel 2: selecteer eerst de foto's, én voeg dan pas toe aan album---

Stap 5 Selecteer de foto's door een vinkje te plaatsen in de rechterbovenhoek. Linksboven telt Google mee, zodat je een beetje controle houdt over je selectie. Kies nu de plus-knop rechts.

Stap 6 Je kan kiezen wat je met de foto's wilt maken: een nieuw album (dat je nadien ook nog kan delen), (meteen) een nieuw gedeeld album, een (snelle) animatie, een collage (max. 10 foto's) of een (vrij duur) fotoboek (dat énkel bij Google geprint kan worden.

Stap 7 Bij de keuze voor 'album' heb je nog twee keuzes. Je kan een nieuw album maken (a), maar je kan ook je foto's toevoegen aan een bestaand album.  

Stap 8 Bij die laatste keuze (b) is het vaak niet makkelijk om het album te vinden, zeker niet als je al flink wat albums gemaakt hebt.

De albums zijn NIET alfabetisch gerangschikt. Een oplossing hiervoor is met 'Ctrl+F' te zoeken op de pagina. Typ een woord uit de titel én de naam komt opgelicht in gele kleur. Komt het woord meerdere keren voor, dan moet je in het zoekvak 'volgende' klikken, tot je het juiste album ziet. Erg handig!

Lees verder: