Glitterfoto maken (deel 1)

Je bent ze zeker al eens tegen gekomen op een bepaalde website, een foto waarop je glitters kan zien of waarop er animatie te zien is. Wil je dat ook eens proberen? Volg dan dit stappenplan. 

Stap 1 Ga naar deze website: www.glitterfoto.nl

Stap 2 Klik op "bladeren" en kies de foto waarop je een effect wil toevoegen.

Klik daarna op "ok"

Stap 3 Eerst en vooral zullen we een tekst op de foto zetten. Klik op de "T" boven op de werkbalk.

Er verschijnt een kader waar je vanalles aan je tekst kunt aanpassen:

Typ je tekst in het vak bovenaan en NIET op de foto zelf. Kies daarna voor het lettertype dat jij het best/mooist vindt (1). Je kunt ook aanduiden of je tekst links, in het midden of rechts moet staan (2). Vind je de tekst aan de kleine kant of net te groot? Dit kun je aanpassen door met de schuifbalk (3) naar links of naar rechts te schuiven. Is de tekst moeilijk leesbaar, zet die dan in een ander kleurtje (4). Je kunt een rand rond de tekst zetten zodat die meer opvalt (5) en als laatste kun je de tekst ook draaien door met de schuifbalk (6) naar links of naar rechts te schuiven. 

Ben je klaar? Klik op de paarse knop "toepassen".

Stap 4 Bij het onderdeel "basis" kun je de foto verkleinen, bijsnijden, de foto links omdraaien, enz. Test gerust even alle mogelijkheden uit. De foto gebruikt in het voorbeeld hoeft niet aangepast te worden. 

Stap 5 Met het onderdeel "filter" kun je verschillende effecten toepassen op jouw foto.

Bekijk even welke filter het best past bij jouw foto. Vind je dit niet nodig? Sla dan deze stap over. 

Stap 6 We kunnen ook een rand toevoegen aan de foto. Je kunt kiezen tussen een "chique lijst" of een "gekleurd kader" rond de foto. In dit voorbeeld kiezen we voor een "chique lijst". Hier heb je opnieuw heel wat leuke mogelijkheden.

Met de vervolgkeuze lijst kun je een thema kiezen:

Ik heb gekozen voor het thema "bloemen". Schuif nog even met de foto zelf om alles passend te maken. Let op, niet elk kader past bij de vorm van jouw foto. Ben je klaar? Klik op "toepassen". 

Stap 7 Vind je dat er nog een effect mag toegevoegd worden aan de foto? Klik dan op het onderdeel "effecten". Je krijgt hier op nieuw heel wat effecten om uit te kiezen. Ben je klaar? Klik ook hier op "toepassen". Wil je liever geen effect, sla deze stap dan over/ klik op annuleren. 

Stap 8 Wil je nog een tekst op jouw foto plaatsen en mag die nog meer uit het ook springen dan de andere tekst, doe dit dan met het onderdeel "Glittertekst".

Start met de tekst in het tekstvak te typen en niet op de foto zelf. Ook hier kun je een lettertype kiezen (1). Welke blinkers je het liefst het in het lettertype (2), waar de tekst mag staan (links, in het midden of rechts) (3), de grootte (4), de dikte van de rand rond het lettertype (5). Als laatste kun je kiezen of je de tekst horizontaal/verticaal of schuin zet (6).

Lees meer in het stappenplan Glitterfoto maken (deel 2)

Lees verder: