Photoshop Elements: Pop-art effect

Vanaf nu kun je je eigen pop-art maken aan de hand van dit stappenplan en Photoshop Elements. 

Stap 1 Open de foto die je wil bewerken. Dupliceer je laag en geef het de naam pop-art (rechtermuisknop en kiezen voor "laag dupliceren").

Opmerking: het is belangrijk om altijd de laag te kopiëren, op die manier ga je niet destructief werken en wanneer er iets mis loopt, kan je snel terug naar het vorige. 

Stap 2 Kies voor "filter", "artistiek" en daarna voor "knipsel"

Stap 3 Het effect is nu zichtbaar. Je kunt met de drie balkjes schuiven totdat je het resultaat verkrijgt dat jij wil. Test ze gerust uit door helemaal naar links of rechts te schuiven. Waneer je klaar bent, klik op ok.

Stap 4 Dan krijg je een resultaat die hierop lijkt:

Stap 5 Dit is al een leuk resultaat maar er zijn nog heel wat mogelijkheden. Je kan de foto ook in het zwart-wit zetten. Dupliceer eerst opnieuw de laag (rechtermuisknop, "laag dupliceren"). Ga nu naar "Verbeteren" in je menu en kies voor " omzetten in zwart-wit".

Stap 6 Of je kunt ook voor een andere kleur kiezen. Kies een kleur onderaan je werkbalk (klik op een van de vierkanten).

Kies daarna voor "rechthoek" en teken de rechthoek over de foto. Zorg ervoor dat je in de bovenste laag zit.

Zet nu je dekking lager, je kiest zelf welk effect je wil verkrijgen.

Extra Heb je een viertal foto's op deze manier aangepast? Dan kun je ook een collage maken, zoals de foto helemaal bovenaan dit artikel. Ga dan zo verder:

vier lagen

Extra 2 Vergroot het canvas (van bv de bovenste laag):

Extra 3 We willen 2 foto's naast elkaar en wat wit naast en tussen de foto's. Om niet te moeten rekenen, zetten we eerst 'procenten' aan. Het canvas zetten we nu op 220%, zowel bij breedte als bij hoogte (nadien kunnen we er toch een stuk terug afknippen, indien te ruim)

Extra 4 Versleep nu de foto's tot zo mooi geschikt staan (klik op het handje om ze groter in je werkveld te zien + zet eventueel het raster aan om beter te zien of ze echt wel mooi staan)

Extra 5 Knip eventueel het canvas bij tot het formaat voor jou 'klopt'.

Stap 6 Wanneer je opslaat in .jpg zal de transparante achtergrond automatisch wit worden!

Meer leuke Photoshop Elements bewerkingen

Photoshop Elements: selectieve kleur
Photoshop Elements: wissel gezichten

Lees verder: