Photoshop Elements: Wissel gezichten

Altijd leuk om te doen is het wisselen van gezichten met Photoshop. Je bekomt er zeer grappige resultaten mee. Hieronder krijg je de uitleg in een stappenplan.

Stap 1 Open de twee bestanden waarvan je de gezichten wil wisselen.

Stap 2 Kies nu voor de magnetische lasso in je werkbalk.

Stap 3 Selecteer nu het gezicht door er rond te gaan met je magnetische lasso. Vergeet niet af en toe te klikken zodat je selectie vast blijft staan. Ga helemaal rond het gezicht en eindig op hetzelfde punt waar je begonnen bent. Als je dit juist hebt gedaan zal je een selectie zien.

 

Stap 4 Ga naar "Selecteren" op je menubalk, kies "bewerken" en daarna "vergroten". Klik op "OK". Klik nu op "CTRL" en tegelijkertijd op "C" op je toetsenbord (met deze twee knoppen kopiëren we).

Stap 5 Ga nu naar de foto waarop het gezicht moet geplakt worden. Klik op de foto en daarna kies je tegelijkertijd voor "CTRL" "V" (hiermee plak je).

Stap 6 Kies voor het pijltje links bovenaan je werkbalk. Nu verklein je het geplakte gezicht tot het ongeveer past op het andere gezicht. Vergeet niet om op het groene vinkje onderaan de foto te klikken als de grootte voor jou oke is.

 

Stap 7 In het geval van het voorbeeld is het niet nodig maar als je dit wenst kun je ook de huidtoon van het geplakte gezicht aanpassen aan de huid van de andere foto. Kies voor een nieuwe aanpassingslaag en daarna voor "niveaus".

Vink het vakje " groeperen met vorige laag" aan.

Nu kun je aan de balk schuiven totdat je het gewenste resulaat verkrijgt.

Stap 8 Nu gaan we de foto wat echter laten lijken. Zet de laag "niveaus" opnieuw tussen de twee lagen. Klik daarna op "ALT" en tevens tussen de twee lagen. Je zult zien dat de bovenste laag (het uigesneden gezicht) ietwat zal inspringen naar rechts.

Stap 9 Zorg dat je in het witte kader van de laag niveaus staat en kies voor zwart in je werkbalk.

 

Stap 10 Nu kun je met het penseel beginnen schilderen wat weg moet. Heb je teveel weg gedaan. Zorg dan dat je voor wit kiest onderaan je werkbalk en schilder het terug.

Dit is het eindresultaat:

Meer leuke bewerkingen in Photoshop Elements:

Photoshop Elements: Pop-art effect
Photoshop Elements: Selectieve kleur

 

 

Lees verder: