VSO Image Resizer

VSO Image Resizer is gratis programma met het doel foto's in grootte aan te passen. Je kunt hele mappen vol foto's in één maal herschalen en deze foto's in een andere map opslaan of je bewaart ze in dezelfde map met een andere bestandsnaam.

 

Stap 1 Download het porgramma hier.

Stap 2 Na het installeren en het opstarten krijg je altijd onderstaand scherm: het vertelt je dat je het programma gratis kan gebruiken, in ruil voor het altijd weer wegklikken van dit schermpje.Wil je dan niet? Dan kun je het programma kopen.

Stap 3 Kies de map waarin de foto zitten.

  • Met "CTRL + A" selecteer je een hele map ineens.
  • Met "CTRL + muisklik op elke gewilde foto" maak je een selectie van een aantal foto's. Let op: Ctrl ingedrukt houden tot alle foto's geselecteerd zijn.

Stap 4 Deze stap is eenmalig uit te voeren en kun je pas doen als je een foto/foto's gekozen hebt. Het startscherm staat aanvankelijk niet in het Nederlands. Dat komt omdat je het programma eerst nog in het Nederlands moet zetten. Dat doe je via de knop "settings", "language". 

Stap 5 Kies de grootte, ga voor maximaal 1000 pixels (1). Het meest handige is als je "kopiëen maken" laat staan (2), op die manier zul je nooit je oorspronkelijke foto kwijt zijn. Daarna klik je op "ok" om de foto's te verkleinen (3)

 

Lees verder: