Stapel foto's klein maken photoshop

Je wilt veel foto's in één keer kleiner maken? ► Beginners gebruiken best Pixresizer. ► Gevorderden die Photoshop kennen, kunnen ook onderstaande methode gebruiken.

1. Gebruik Pixresizer  (hier vind je programma + handleiding). Eenvoudig en snel gedaan. Maar voor wie Photoshop kent, is er ook onderstaande methode.

2. Hieronder vind je een stappenplan om het met Photoshop (elements 7) te doen:

stap 1: Open Photoshop en kies bestand in de menubalk

stap 2: Kies: Meerdere bestanden verwerken... (onderstaand schema opent zich)
meerdere bestanden klein maken in photoshop

 

stap 3: Kies de bestanden die u wilt verwerken:

Map: Verwerkt bestanden in een map die u opgeeft. Klik op Bladeren om de map te zoeken en selecteren.
Importeren: Verwerkt afbeeldingen van een digitale camera of scanner.
Geopende bestanden: Verwerkt alle geopende bestanden.

stap 4: Ga via de knop bladeren naar de map op je computer

stap 5: Selecteer Inclusief alle submappen als u ook bestanden in submappen van de opgegeven map wilt verwerken.

stap 6: Bij Doel klikt u op Bladeren en selecteert u een plaats om de kleiner gemaakte bestanden te plaatsen.
Suggestie: stop ze in een nieuw mapje in de map met de originele foto's en geef de als naam
klein. Zo blijven grote en kleine foto's bij elkaar staan op de computer.

stap 7: Zet het vinkje aan als je de originele namen wil wijzigen

stap 8: Voor Namen van bestanden wijzigen selecteert u elementen uit de pop-upmenu’s of typt u tekst in de velden om deze te combineren tot standaardnamen voor alle bestanden. In de velden kunt u de volgorde en opmaak van onderdelen van de bestandsnaam wijzigen. U moet voor elk bestand ten minste één veld opnemen dat uniek is (bijvoorbeeld een bestandsnaam, serienummer of serieletter) om te voorkomen dat bestanden elkaar vervangen. Eerste serienr. bepaalt het eerste nummer voor eventuele serienummervelden. Als u Letterserie kiest in het pop-upmenu, beginnen serielettervelden altijd met de letter “A” voor het eerste bestand.

stap 9 tot 12: Bij Afbeeldingsgrootte selecteert u Afbeeldingen groter/kleiner maken als u elk verwerkt bestand wilt vergroten of verkleinen tot een uniforme grootte. Typ vervolgens een breedte (max. 1600 pixels voor gebruik op jouw website) voor de foto's en maak een keuze in het menu Resolutie (max. 72 of 96 voor het tonen op je website). Selecteer Verhoudingen behouden als u de verhouding tussen de hoogte en breedte wilt behouden, wat normaal je bedoeling is!

stap 13: Je kan de kwaliteit (en dus de zwaarte van de foto) nog groter en kleiner maken. Kies voor gemiddeld of hoog.

stap 14: Selecteer Fouten die voortvloeien uit verwerking van bestanden opnemen in logbestand om mogelijke fouten in een bestand te zetten, zonder het proces te onderbreken. Als er fouten worden geregistreerd in het bestand, verschijnt er een foutbericht in een logbestand na de verwerking. Als u het fout bestand wilt bekijken, opent u het in een teksteditor nadat de opdracht Batch is uitgevoerd.

stap 15: Als u automatische correcties wilt toepassen op de afbeeldingen, selecteert u een optie in het deelvenster Snel repareren. Verscherpen is vaak een nuttige keuze bij verkleinen.

stap 16: U kunt een label aan de foto's koppelen met het menu Labels en vervolgens de tekst, de plaatsing van de tekst, het lettertype, de grootte, de dekking en de kleur aanpassen. (Als u de tekstkleur wilt wijzigen, klikt u op het kleurstaal en kiest u een nieuwe kleur in de Kleurkiezer.)

Lees verder: