Skype: webcam & headset configureren

Dit is het vervolg op Skype: dowonloaden en installeren op pc. Heb je Skype eenmaal geïnstalleerd op je pc, dan is het tijd om je webcam en eventueel microfoon en koptelefoon aan te sluiten op je computer. Deze heb je nodig om een video-oproep te doen in Skype.

Skype nog niet geïnstalleerd? Klik dan hier.

Geluid - headset configureren

Stap 1 Ga naar "Extra" bovenaan links en kies voor "Instellingen".

Stap 2 Kies nu voor "Geluidsinstellingen".

1. Als je de headset goed hebt aangesloten op je pc, dan is deze als het goed is direct geselecteerd. Check dit door in de microfoon te spreken. Als de Volume-meter wordt gevuld betekent het dat het audiosignaal binnenkomt in Skype.

2. De luidsprekers test je door op de blauwe afspeelknop te klikken naast het uitrolmenu. Luister of het testbericht luid en helder wordt afgespeeld en pas zonodig het volume aan.

3. Voor de laatste optie Oproep kies je de optie ‘Gekozen luidspreker gebruiken’ als je oproepmeldingen wil horen op je headset.

Stap 3 Staat alles goed ingesteld? Maak dan een proefoproep! Klik op ‘Een gratis testgesprek voeren’. 

Een vrouwenstem zal je vragen een testbericht op te nemen van tien seconden. Spreek iets in en je bericht wordt direct daarna herhaald, zodat je kunt luisteren of je goed te horen bent voor andere Skypers.

Webcam configureren

Stap 1 Heb je je webcam geïnstalleerd, dan hoef je waarschijnlijk niet veel acties meer te ondernemen om die Skype-klaar te maken. De webcaminstellingen vind je onder "Extra",  "Instellingen" 

 

Stap 2 Kies nu voor " Video-instellingen"

Stap 3 Zie je in het grote rechthoekige venster je eigen hoofd in beeld, dan is alles geconfigureerd en is Skype klaar voor gebruik! Klik op ‘Opslaan’ en... klaar.

Ter info:

Herkent Skype je webcam niet, dan krijg je de volgende melding te zien:

 

Om dit probleem op te lossen, klik je op ‘handleiding om een webcam in te stellen’ en volg je de stappen die Skype uitlegt op.

Lees meer:

Skype: downloaden & installeren op pc
Skype: downloaden & installeren op smartphone (android)
Skype: headset & webcam configureren
Skype: contactpersonen toevoegen
Skype: contactpersonen toevoegen via Facebook 
Skype: starten met een telefoon gesprek

Lees verder: