Postbuzz

Informatie delen in de buurt. Hoe doe je dat? Anno 2015? Wel, door buurtbewoners toegang te geven tot een unieke, digitale brievenbus: Postbuzz. Een lokaal, digitaal prikbord dat laat zien wat van belang is in de buurt.

Weer niet op de hoogte van de scoutsbarbecue? Niet gezien dat de zoon van Toon en Elien op de hoek geboren is? Gemist dat er vandaag gewerkt wordt in de straat? Vul even je adres in en hop, meteen alle nieuwtjes van de buurt op je boterham.

Weer een brievenbus vol reclame? Jaloers op de buurvrouw haar bloemen aan verminderde prijs? Registreren op Postbuzz en je bepaalt zelf wat er in de 'bus' komt. Digitaal en op maat dus ecologisch en goed voor je portefeuille.

Via Facebook en Twitter is het poepsimpel om contact te houden met vrienden van over de hele wereld. Maar informatie delen met je buren, waarvan je doorgaans geen e-mailadres hebt of waarmee je niet verbonden bent op een sociaal netwerk, dat is andere koek! Daarom opent de start-up Postbuzz vanaf 28 oktober officieel een digitale brievenbus – jouw toegang tot een gloednieuw buurtplatform. Op maat van buurtbewoners, handelaars, verenigingen én het gemeentebestuur. Gewoon je thuisadres ingeven en je ziet meteen je hele buurt op je prikbord! Antwerpen, Gent en Hasselt gebruiken nu al Postbuzz voor hyperlokale buurtinformatie, zoals aankomende wegenwerken, preventieberichten of lokale wijkevenementen. Misschien volgen meer steden?

Inloggen op Postbuzz en je kan hier aan de slag.

postbuzz

 

Lees verder: