Aardenburgseweg 'Van zulle tot zulle'

Straatcomité Van Zulle tot Zulle in de Aardenburgseweg in Sint-Kruis. 

De Aardenburgseweg is een 2,5 km lange straat in Sint-Kruis aan de rand van de polder. De meeste huizen staan aan de ene kant van de straat, aan de overkant beginnen de velden die leiden naar Damme. De straat heette voor de fusie nog Legeweg, wat overigens nog altijd de naam is wanneer je aan het eind van de Aardenbugseweg de Pijpeweg dwarst en naar Moerkerke rijdt.

Het comité werd gestart nav het buurtcheque-aanbod van de stad Brugge. Aanvankelijk werd enkel een zomerfeest gehouden, later kwam door ook een winterontbijt bij. Na 5 jaar werking werd ook gestart met een eigen website: www.zulle.be De naam van het comité 'Van Zulle tot Zulle' en van de website kwam voort uit het feit dat op het moment dat het comité gesticht werd, er twee verkeersdrempels gelegd werden in de straat. Zo'n drempel wordt in de volksmond ook een Zulle genoemd, en aangezien het comité ook de bedoeling had om bij elkaar even over de zulle te gaan en elkaar beter te leren kennen, was de naam snel een feit.

Het comité illustreert zijn werking op een erg uitgebreide website, die niet alleen de activiteiten van het comité volgt, maar ook een (bijna) dagelijks verslag geeft van wat er in de ruime buurt gebeurt op cultureel, sportief, ... gebied. Ook is er een uitgebreid historisch luik dat beschrijft hoe de ruime omgeving er vroeger uit zag. Hieronder zie je (wellicht) de oudste foto van de straat, volgens beeldbankbrugge:

aardenburgseweg sint-kruis brugge oudste foto 1913

In november 2017 bezocht de 1.500.000ste bezoeker de website van de straat: www.zulle.be
In 2015 vierde het Aardenburgseweg-straatfeest zijn 10-jarig bestaan

Nav hun vijfjarig bestaan verscheen onderstaand artikel. Klik op onderstaande afbeelding om het volledige artikel te lezen. (bron: Brugs Handelsblad * 2 april 2010)

Bezoek hier de website 'Van Zulle tot Zulle' uit de Aardenburgseweg in Sint-Kruis.

Lees verder: