Kan ik bloemen bestellen voor mijn huis?

Adriana vroeg: "Ik woon in Kristus Koning en wil graag bloemen bestellen bij de bloemenactie van de buurtcheques. Hoe kan ik die bestellen? Bij wie moet ik zijn?"

Antwoord: Individuen kunnen geen bloemen bestellen bij de buurtcheques. Het principe van de buurtcheques is mensen stimuleren om met de straat initiatief te nemen. De bloemactie is dus een actie om de straat of buurt dichter bij elkaar te brengen.
Je kan  perfect (ook als individu) drie vriendelijke mensen in jouw straat zoeken, die mee een aanvraagformulier willen ondertekenen. Ze hoeven zelf niet eens allemaal bloemen te plaatsen... Daar ben je vrij in. Misschien vinden ze het gewoon al leuk dat er meer kleur in de straat is... Iemand van die ondertekenaars bestelt via dit inschrijfformulier voor de afgesproken datum (zie procedure - stap 1). Dan krijg je te horen wanneer je alle bloemen voor je straat of buurt kunt komen ophalen in de stedelijke groendienst. Mogelijks leidt de bloemenactie tot meer in de straat, maar dat is GEEN voorwaarde. Er zijn immers ook buurtcomités die geen feest organiseren, maar gewoon deelnemen aan de bloemactie.

Je kan natuurlijk ook zoeken of er in een aangrenzende straat een buurtcomité is en samenwerken met dat comité. Misschien - als ze nog niet al te groot zijn bv. - staan zij ervoor open om jouw straat mee te nemen in hun buurtcomité?

In 2015 moet de aanvraag gebeuren uiterlijk op 10 april 2015 (vroeger mag uiteraard ook). De bloemen worden afgehaald op zaterdag 25 april 2015.


Hier vraag je een buurtcheque online aan.
Hier lees je meer over de opzet en bedoeling van de buurtcheques.
Hier zie je wat sfeerfoto's bij het ophalen van de bloemen door buurtcomités.
Hier kun je een video bekijken over de bloemenactie.

Lees verder: