Kasteel(buurt)feest voor de inwoners van Sint-Jozef

Op zondag 30 augustus vond er op het domein van Kasteel Ten Berghe wel een heel speciaal buurtfeest plaats, het 6de kasteelfeest van het buurtcomité Ten Berghe samen met het feestcomité van Sint-Jozef. Deze gebeurtenis vindt één keer in de twee jaar plaats.

Ook hier kon je zien wat het noodweer van de dag voordien had aangericht...helaas enkele tenten stuk. Gelukkig verliep alles de dag zelf wel geslaagd en was het de hele dag prachtig weer.

Op dit gratis dagje middeleeuwen kon je genieten van de folkmuziekgroep "Overigens" (buurtcheque). Met hun akoestische instrumenten (gitaren, viool, mandoline, accordeon, contrabas, bouzouki, tin whistle en meerstemmige zang) brengen de vijf muzikanten steevast ambiance in de tent (of eender waar).

Daarnaast kon je ook nog kijken naar het vuurspuwen (door Maurice Devos,een van de leden van het buurtcomité), de ridderspelen waar ridders te paard het gevecht met elkaar aan gingen.

Ook was er een roofvogelshow waar er telkens uitleg werd gegeven over verschillende vogels, waar ze voor komen en wat ze eten. Soms heel benauwelijk want de roofvogels vlogen heel dicht over de hoofden van het publiek.

De kinderen konden een ritje maken op de paarden van de stoere ridders.

Bezoek de website van het feestcomité.

Lees verder: