Google: beter gevonden worden in zoekmachine

Er zijn verschillende manieren om meer en beter te scoren in de Google-zoekresultaten. Hier een lijstje:

Tip 1

Laat je naam en de kernwoorden van je website vaak voorkomen in je hoofdpagina. Eventueel ook in enkele deelpagina's.

-geef je hoofdpagina niet WELKOM als naam, maar de roepnaam van je vereniging. Zo'n roepnaam is de naam waaronder de leden hun vereniging kennen maar vooral ook de naam waaronder de mensen die op zoek zijn naar jouw website de vereniging of buurt kennen, niet de offiiële naam.

-voeg eventueel een korte omschrijving van wat jullie doen, met daarin verschillende keren dec naam van de vereniging en enkele kernwoorden.

Tip 2

Verzorg de tags bij de (hoofd-)pagina's

-omschrijving toevoegen, wat vaak overgeslagen wordt wegens tijdsgebrek...
-geef de pagina's een relevante naam: vb niet 'data' maar wel 'buurtfeest 2014', 'activiteiten 2013', 'foto's barbecue 2012',...

Tip 3

Voeg vervangende tekst toe bij relevante foto's
-omschrijving bij relevante foto's met nuttige info, ev. ook de naam van het comité, de vereniging,...
-wijzig de naam van de originele foto: geen 'Dsc0123' maar 'KVG buurtfeest 2014' (met spaties, dus)

Tip 4: interne links

Zorg dat je bladzijden onderling verbonden zijn met LINKS naar onderdelen van je eigen website (dus telkens laten openen in dezelfde pagina). bv bij de aankondiging van de nieuwe activiteit verwijzen naar de foto's van dezelde activiteit vorige jaren

Tip 5: externe links

Zorg voor zoveel mogelijk links naar gelijkaardige sites of sites met extra info of extra inhoud. Zo'n links openen zich best in een nieuwe pagina.
- Doe aan bronvermelding als je een artikel kopieert (dat waardeert Google erg)
- Zorg dat andere websites een link naar jou opnemen (voor Google een belangrijk criterium om te weten hoe belangrijk je website gevonden wordt...)

In een tweede artikel komen later extra tips voor wie nog meer wil doen én bovenstaande (belangrijker) tips reeds heeft opgevolgd.

Lees verder: