Facebook: dingen delen via chat

Naast een berichtje kun je nog heel wat dingen versturen via de Facebookchat. 

Stap 1 Onderaan het chatkader zie je heel wat icoontjes staan.

Stap 2 

1. afbeelding toevoegen aan het gesprek. Klik op het icoontje, daarna kom je tericht in jouw mappen op de pc. Kies de afbeelding en klik daarna op "openen"

2. Een sticker (grote smiley/emoticon) kiezen. Wanneer je hierop klikt krijg je bovenaan keuze uit verschillende stickers. Wil je meer stickers, klik dan op het "+ teken" (waar er in het voorbeeld een rode 9 bij staat). Door op de sticker te klikken kun je ze toevoegen aan het gesprek. 

3. Een bewegend beeld/gif toevoegen aan het gesprek. Wanneer je op dit icoon klikt, komen er heel wat gif/bewegende beelden tevoorschijn. Met het grijze balkje aan de rechterkant kun je naar onder en naar boven schuiven om de mogelijkheden te bekijken. 

4. smiley toevoegen. Klik op het gezichtje in de balk. Je krijgt tal van smileys. Klik om een emoticon aan het besprek toe te voegen.

5. Document toevoegen aan gesprek. Klik op het icoontje, daarna kom je tericht in jouw mappen op de pc. Kies het document dat je wil doorsturen en klik daarna op "openen".

6. Hiermee kun je foto's vanaf jouw webcam versturen. Klik op het icoontje met de camera op. Kies daarna voor video of foto maken.

7. Spel spelen en eventueel deze vriend uitnodigen om mee te spelen. 

8. Wanneer je op deze duim klikt, wil dit zeggen dat je het bericht, dat jouw vriend heeft gestuurd, leuk vindt. 

Lees verder: