Onveilige onderdelen zoeken en verwijderen

Iedere pc-gebruiker krijgt er eens mee te maken: virussen, reclame, malware. Een goede beveiliging is van groot belang. Emisoft heeft daarvoor de Emergency Kit ontwikkeld. 

Stap 1 Het programma kan je computer scannen en schoonmaken zonder dat je het hoeft te installeren. Het werkt dus ook vanaf een usb-stick, en kan zelfs worden ingezet als de boel echt plat ligt. Het programma is overzichtelijk en werkt gemakkelijk. Ga na het downloaden naar de download-map of naar je stick (=de plaats waar je het gedownload hebt) om het te starten (je ziet dus ook géén snelkoppeling op je bureaublad)

Hier kun je het downloaden (stevige download: ruim 300MB)

Stap 2 Na de eerste installatie wordt de lijst met virusdefinities bijgewerkt.

Stap 3 Nu kan de software aan het werk. Klik op de Scan-knop, de tweede in de rij.

ps in een tussenscherm vraagt het programma of je ook ongevaarlijke PuP's wilt zoeken

Kies nu voor 'Malware Scan'

Stap 4 Als de hele pc is doorgelicht, krijg je een verslag van de gevonden boosdoeners.

Klaar:

Stap 5 Je kunt er vervolgens voor kiezen om ze meteen te verwijderen of eerst in quarantaine te zetten, zodat je nog even kunt kijken wat de gevolgen zijn als je het bestand verwijdert.

Merk op: er wordt bij installatie WEL een map op je computer gezet, met de virusdefinities én de dingen die je eventueel in quarantaine zet.


Extra Als je een gedownload bestand eerst wilt controleren, dan gebruik je best VirusTotal. Maar bij Emergency Kit zal dat NIET lukken, want het gedownloade bestand is immers te groot:

 

Lees verder: