Publiceren: een affiche, formulier of foto op volledig scherm met Google Drive

Kan ik een affiche, formulier, foto,... ook groter laten zien? Zodat je alleen maar dat ziet, op groot formaat en zonder blokjes rechts en geen bladzijden/navigatie links?

Wanneer je een bestand op drive plaatst, kan je dat ook publiceren: dan kan iedereen (die de link kent) het bekijken. De link kun je op je website zetten of mailen naar wie die wil...

Hoe ga je te werk?

Stap 1 Maak een nieuw bestand in drive of laad een reeds bestaand bestand (bv affiche, grote foto, uitslagentabel,...) op in drive.

Stap 2 Open dat bestand in Google Drive.

Stap 3 Ga naar Bestand > Publiceren op internet.

Stap 4 Klik op de blauwe Publiceren-knop. Tot 2 keer toe moet je bevestigen dat je dat echt wel wilt....

Stap 5 Je ziet nu een link om te versturen via het schermpje OF via een email. Je kan die link ook gebruiken om op je website te plaatsen:
ofwel selecteer je een woord of een stukje tekst en zet je daar een (externe) link op: link die zich opent in een nieuw tabblad.
ofwel plaats je een kleine afbeelding via het fototoestelletje op je website en zet je op die afbeelding een link naar dat drive-bestand. Je kiest natuurlijk ook voor 'openen in nieuw venster'


Extra 1 Je bezoeker ziet nu de afbeelding zonder mogelijks afleidende blokjes, header of andere bladzijden op je website. Door een nieuw venster te nemen, komt hij/zij terug naar jouw website, zodra hij/zij die affiche, foto, ... terug sluit.

Extra 2 Via een eenvoudige rechtermuisklik in de afbeelding (en 'afbeelding opslaan als...') kan de bezoeker het bestand in grote kwaliteit opslaan op zijn eigen computer.

Extra 3 Let er op, dat je dat bestand niet verwijdert in je drive. Anders krijgen bezoekers te maken met een dode link in je website... Nooit leuk voor bezoekers!

Lees verder: