Tabellen op de website: de valkuilen & tips

Ik heb een probleempje om mijn tabel in mijn site te krijgen: ik heb mijn tabel gemaakt in Word , dan geselecteerd en de knop kopiëren aangeklikt. Dan ga ik naar mijn site en op het gedeelte Tabel en in de tekstblok is het knopje van Word geaktiveerd: ik druk dit in en het schermje plakken als Word-gegevens verschijnt. Ik druk op het toetsenbord Ctrl+V en op OK , doch dit blijkt niet te lukken , wat is het probleem

 1  Werk je soms met Firefox, want daar durft dat mij ook wel eens overkomen.

=> Oplossing: gebruik Internet Explorer

2 Het kan ook gewoon een storing zijn. Probeer het gewoon nog eens opnieuw.

3 Je hebt de tabel wel geselecteerd in Word, maar je vergat die ook daadwerkelijk te kopiërenIn dat geval staat er natuurlijk niets op je klembord en kun je ook niets plakken.

Nog enkele tips:

Tip 1 Wil je een tabel zonder rand? Ga dan naar het tekstvak met de tabel en klik op "code". Zoek dan naar de code "border = 1". Vervang de 1 door het cijfer "0". Let op dat je verder niks wijzigt aan de codes, anders kan het fout lopen.

Tip 2  Staat de tekst te dicht tegen de rand? Wijzig het cijfer van de "cellpadding" (tevens bij code) 2, 3 of 4 of 5 (hoe hoger het cijfer hoe meer plaats tussen de (vaak onzichtbare) rand van de kolom en je tekst).

Tip 3: Wil je twee tabellen invoegen? Vergeet dan niet dat een tabel een ingewikkelde actie is om uit te voeren: dus

-voeg elke tabel in een NIEUW tekstblok in

-voeg tekst die bij (en dus niet in) een tabel staat, apart in van de tabel zelf (helemaal veilig is, ook daarvoor twee tekstblokken gebruiken, tekstblokken ZONDER titel in te vullen, dan wel...)

Lees verder: