Boekenwolk

Spotify voor boeken? Onbeperkt (kinder-)boeken lezen? Booqees (vroeger: Boekenwolk) is dan wat je zoekt. 

Update (15 november 2017): Persoonlijke audioboeken.

Booqees ['Boe-kies'] heeft er een gloednieuwe opnamefunctie bij. Daarmee kun je zelf een voorleesverhaal inspreken voor je eigen kind(eren). In de 'booqees' voor 3- tot 6-jarigen vind je sinds vandaag een knop waarmee je zelf audio kunt opnemen –  je stem, muziek of wat je maar wilt. Met de nieuwe opnamefunctie in Booqees is het heel eenvoudig om zelf een tekst in te spreken. Je drukt gewoon op de knop met 'start opname'. Na het voorlezen luister je of de ingesproken tekst naar wens is. Dat herhaal je per pagina, totdat je het hele boek hebt voorgelezen.

Via een vast bedrag per maand kun je nu al onbeperkt muziek beluisteren op computer of smartphone: Spotify, Deezer,... zijn maar enkele van de mogelijkheden.

Straks kan het ook voor boeken. Op dit moment is er al

www.boekenwolk.be waar je 300 kinderboeken kan inkijken en lezen.

Heb je  een tablet (maar op een gewone computer lukt het net zo goed, alleen kun je niet 'swipen') en wil je kinderen stimuleren om meer te lezen? Dan is Boekenwolk wellicht een leuke optie: een online dienst waar - in de browser - onbeperkt, veilig en zonder advertenties in ruim 300 kinderboeken gelezen kan worden. Na het afsluiten van een abonnement kan uw kind alle beschikbare titels lezen, en uiteraard kunt u ook samen lezen of voorlezen.

http://www.boekenwolk.nl/

booqees

update 16 maart 2016Boekenwolk gaat samen met Booqees (lees: boe-kies). Samen hebben ze dan duizenden digitale kinderboeken, Booqees bouwt apps voor de iPad en andere tablets verder uit, en er komen slimme extraatjes, zoals een eigen leesplankje. 

Update 22/3/2017: Hier kun je de Android-app vinden om booqees op je Android-smartphone te bekijken.

Lees verder: