Google drive documenten: een recept opslaan en netjes printen zonder extra's

Hoe kan ik een recept van internet printen zonder reclame én zonder allerlei knoppen van Facebook enz.?

Vooraf De verleiding is groot om gewoon op de print-knop te klikken, maar dat is écht geen goed idee, want dan krijg je vaak veel extra bladzidje meegeprint, die absoluut overbodig zijn. Dat kan veel beter:

Stap 1 Open je Google Drive (in een nieuw tabblad) en maak een nieuw document.

Stap 2 Selecteer stuk-voor-stuk de tekst die je wilt, kopieer (=rechtermuisklik in geselecteerde stuk) én plak die op je nieuw drive-document.

verwijder wat je niet nodig hebt

Stap 3 Verwijder de dingen die je niet nodig hebt (share-knop/sterretjes ...), wijzig eventueel fout geschreven woorden...

naam wijzigen van drive-document

Stap 4 Klik linksboven op 'Naamloos document': de titel van je document wordt onmiddelijk ook de naam van je document. Je kan natuurlijk nog wijzigingen doorvoeren....

Stap 5 Met de printknop linksboven kun je nu het document afdrukken: je krijgt eerst een voorbeeld te zien, én hoveel bladzijden er nodig zullen zijn...:

Merk op Op deze manier heb je meteen ook een kopie van je recept in je documenten, voor het geval je ooit je geprinte blad kwijt bent, of voor als een vriendin een kopie vraagt van je recept. 

Extra Dat recept neemt géén ruimte in op je drive-box. Je mag zoveel bladzijden maken als je wilt, met zoveel foto's als je wilt.

Tip Voeg ook de link naar de originele plaats op internet toe aan je document: zo vind je later makkelijk de weg terug naar deze receptensite.

Lees verder: