Hoe kan ik adressenlijst maken zonder Word op mijn computer?

Ik krijg deze vraag: "Ik moet een adressenlijst opmaken met de PC.  Er staat geen Word-programma op mijn PC  (=Windows 7 ). Hoe kan ik deze lijst opmaken ?" Dorothee, dit zijn enkele mogelijkheden...

Stap 1 Word is onderdeel van Windows Office, én enkel als betalend programma op je computer te plaatsen. Vroeger meestal door Office te kopen (=ruim 100 euro) en te installeren op je computer.

De laatste tijd worden programma's ook gestreamd, zo ook Office. Dan betaal je een soort leengeld, waarbij je programma niet maar op jouw computer komt te staan, maar bij de verkoper van het programma (= bij Word is dat Microsoft). Elke maand betaal je dan een vast bedrag: je krijgt dan een code waarmee je op hun website met de nieuwste versie van Word kan werken. Maar betalend dus: ongeveer 7 euro/maand of 69 euro/jaar.

Stap 2 Maar er zijn ook gratis programma's die je helpen om teksten, adressenlijsten, ... te maken. Ga maar eens naar Libre Office. Helemaal gratis én net zo goed. Deze moet je dus installeren op je computer.

Stap 3 Je kan ook beslissen om in de Cloud te gaan werken. Zowel bij Microsoft als bij Google kan dat.

Als je een hotmail of outlook-account hebt is dat voldoende om met Word-online, Excel-online, ... te kunnen werken.

Hier meer uitleg over het werken met Google Drive: daar kun je ook teksten schrijven, tabellen amken... Daarvoor moet je een g-mailadres hebben. 

Beide zijn gratis!

Lees verder: