jouw zoekmachine: zoeken op leesniveau

Vlaamse kinderen kunnen vanaf nu terecht op jouwzoekmachine.be, de eerste zoekmachine in Belgiƫ die resultaten geeft op leesniveau. De zoekmachine werd zes maanden geleden ook al in Nederland gelanceerd

"Kinderen en jongeren zoeken heel wat informatie online, maar door het enorme aanbod aan websites is het moeilijk om geschikte informatie te vinden. Zoekmachines zoals Google geven veel advertenties als zoekresultaat en bronnen zijn vaak irrelevant of ongeschikt", motiveren de ontwikkelaars van jouwzoekmachine.be.

Daarom riep de Nederlandse start-up WizeNoze jouwzoekmachine.be in het leven. De zoekmachine levert resultaten aan op het leesniveau van kinderen van 6 tot 18 jaar en biedt toegang tot honderdduizenden Nederlandse en Belgische pagina's die geschikt verklaard werden door onderwijskundigen.

In Belgiƫ werkt WizeNoze daarvoor via het Trusty-label samen met Ambrassade, de organisatie die de Vlaamse Jeugdraad ondersteunt en die gesubsidieerd wordt vanuit de Vlaamse overheid.

Jouwzoekmachine.be is advertentievrij en gratis te gebruiken. Bedrijven die hun content aan een geschikt leesniveau voor kinderen willen aanpassen, kunnen daarvoor bij WizeNose terecht.

Lees verder: