Tekst toevoegen aan Fotoalbum van Google Photos

Hoe voeg je een (bestaande) tekst toe aan je Google fotoalbum? bv als die tekst ergens in de krant, een boek of bij een kunstwerk te lezen is. Hoe pas je die tekst aan?

Stap 1 Maak (waar je ook bent vb in bibliotheek, koffiehuis of in museum...) een foto van de gewilde tekst. Zorg dat je één kolom per foto hebt (indien mogelijk). 

Stap 2 De foto wordt automatisch door Google Photos opgehaald uit je camera-app én in je Google Photo's gezet. Zodra je in een wifi-omgeving komt, waartoe jij toegang hebt, wordt de foto ook in de cloud opgeslagen en is die ook te zien op je Windows-computer op de website: https://photos.google.com

Stap 3 Zie je niet meteen foto's, dan moet je wellicht nog even inloggen met jouw Gmail-adres en jouw wachtwoord!

Stap 4 Klik de foto één keer aan: nu kun je de foto eventueel aanpassen: mogekijkse tekst uit een andere kolom afknippen via:

Stap 5 Keer eventueel terug naar je beginpagina van Photos. Blijf nu enkele seconden drukken op de foto: de foto sringt even achteruit én er komt een blauw cirkeltje, linksboven in de hoek van de foto, én daarin staat een vinkje: de foto is geselecteerd, dus.

Stap 6 Klik bovenaan op de delen-knop  .

Stap 7 Zoek nu naar Keep én klik daarop.

Stap 8 Er zit nu een kopie van je tekst/foto in Keep.

Keep kun je laten scannen: Keep zal de tekst lezen op je foto, én die op een blad zetten, daaronder (in hetzelfde Keep-artikel).

Stap 9 Open Keep én ga naar de foto (met tekst). Klik op de foto (dan zie je de foto groot), én klik nog eens op de foto: de bewerkingsmodus slaat aan. je ziet nu rechtsboven drie puntjes: tik ze aan en kies de bovenste functie: "Afbeeldingstekst ophalen"

PS Let op: zie je die knopjes niet? Dan zit je wellicht NIET in Keep te kijken, maar in de app photos waar die foto ook staat, waarin er GEEN scanoptie aanwezig is!

Stap 10 In eerste instantie denk je dat het niet gelukt is, maar scroll maar even naar onder: onder de foto staat je tekst. Je kunt die nu nog aanpassen:
-soms lopen de regels niet door
-soms zijn de punten op het einde van de zin weg
-soms is er een letter of deel van een woord weg aan de zijkant

maar

-je kan de tekst natuurlijk ook inkorten, aanpassen voor jouw publiek, enz.

Lees verder: