Problemen met Windows 8 account

Problemen met het aanmaken van een nieuwe Windows 8-account met een ander e-mailadres?

(bron: ComputerEasy 105)

Ik heb een laptop met Windows 8. Als hoofdaccount heb ik mijn e-mailadres van mijn provider ingevuld. Met dit e-mailadres kan ook ik geen gebruik maken van de vele mogelijkheden van Windows 8. Ik heb daarnaast ook nog een Hotmail/outlook-adres dat ik gebruik voor het ontvangen van reclames en dergelijke. Ik heb geprobeerd met dit tweede e-mailadres een account aan te maken. Dit is echter niet gelukt. Na het invullen van het nieuwe e-mailadres krijg ik niet de mogelijkheid om de gevraagde gegevens in te vullen. Ik krijg direct de knop «Voltooien». Als ik hierop klik, is de gebruiker meteen toegevoegd. Als ik daarna het configuratiescherm raadpleeg, blijkt dit account beveiligd te zijn met een wachtwoord. Ik heb dit wachtwoord echter niet zelf opgevoerd, dus ik weet ook niet welk wachtwoord hier gebruikt is. Als ik daarna met dit nieuwe account probeer mijn laptop op te starten, krijg ik de foutmelding dat het wachtwoord fout is. Ik probeer hierbij zowel het wachtwoord van mijn eerste als ook het wachtwoord van mijn tweede e-mailadres. Kunt u mij aangeven wat ik fout doe?

Omdat je hier een e-mailadres van Microsoft zelf (namelijk Hotmail) toevoegt, vraagt Windows niet om je naam en andere gegevens. Deze gegevens worden namelijk overgenomen uit je Hotmailaccount. Ook het wachtwoord van het Hotmailadres wordt gebruikt om in te loggen bij Windows. De eerste keer dat je je aanmeldt met dit nieuwe account, wordt dit wachtwoord (eenmalig) gecontroleerd op internet. De laptop moet dus wel een internetverbinding hebben voordat je je kunt aanmelden met je nieuwe account. Bij een draadloze verbinding duurt het na het opstarten soms even voordat de verbinding tot stand komt, probeer het daarom later nog een keer.

Mocht ook dit het probleem niet oplossen, probeer dan eens om het adres van Hotmail te koppelen aan je bestaande account.

Controleer daarnaast ook of je e-mailadres bij Hotmail nog bestaat door in de browser in te loggen bij je inbox. Microsoft sluit e-mailadressen namelijk af als ze lange tijd niet gebruikt zijn, en dan kun je er ook niet meer aanmelden bij Windows.

Lees verder: