Wat is Spotify?

Spotify is een digitale muziek streaming dienst uit Zweden, gelanceerd in 2008. Met 'streaming' wordt bedoelt dat je liedjes niet daadwerkelijk stuk voor stuk download, maar gewoon afspeelt, net zoals je dat ook doet met het bekijken van een YouTube filmpje of het luisteren naar online radio.

Een groot voordeel  is dat je het geheugen op jouw smartphone/pc/laptop niet zo snel vol raakt met liedjes, aangezien je ze via Spotify niet hoeft te downloaden. Spotify is wereldwijd de meest populaire streaming dienst en telde in 2015 meer dan 60 miljoen gebruikers, waarvan 15 miljoen een betaalde account hebben.

Spotify is beschikbaar voor zowel je PC, laptop, tablet en smartphone.

Is Spotify gratis?

In principe wel maar er bestaat ook een Premium versie (betalend).  Met de gratis versie kun je overal een grote hoeveelheid verschillende liedjes luisteren op jouw smartphone/tablet/computer. Bij de gratis versie hoor je wel om de drie minuten (ongeveer) een advertentie die je helaas niet kunt overslaan (zoals je ook ziet op Youtube bij het begin van een filmpje).  

Met Spotify Premium kun je voor een kleine 10 euro per maand ook onbeperkt muziek luisteren en dit zonder vervelende advertenties. Je hebt tevens de mogelijkheid om liedjes te downloaden zodat je ze offline kunt beluisteren. Dit is handig in het vliegtuig of als je bijvoorbeeld op vakantie bent in het buitenland, zonder toegang tot internet. 

Lees verder: