Wetransfer: hoe gaat de ontvanger te werk

Nadat je de bestanden hebt verzonden , zal de ontvanger de bestanden downloaden. Hoe dit gebeurt lees je in dit stappenplan. 

Dit is het vervolg op : grote bestanden versturen via we transfer .

Stap 1 De ontvanger krijgt een mail in zijn box, met een downloadknop (9) én de omschrijving (10) van welk bestand hem door wie is gestuurd (steeds controleren omwille van virussen!)

Stap 2 Klik op de download-knop. Soms is het geen knop maar gewoon een download-link, zoals in het voorbeeld hieronder:

Stap 3 Je wordt naar de website van We Transfer gestuurd, en na even wachten, krijg je opnieuw een downloadknop, die je aanklikt.

Stap 4 Je krijgt dan onderaan je scherm het gedownloade bestand te zien.

Stap 5 Je bestand komt in de map downloads.

Stap 6 Ga nu naar de map. Daar staat een gezipt bestand . Dubbelklik er op en alle bestanden staan nu als gewone bestanden. Knip de bestanden nu weg en zet ze in de map van jouw keuze.

Wil je nog veel meer mogelijkheden zien met WeTransfer?

Ga dan zeker eens langs op deze website (of klik gewoon op onderstaande afbeelding):
een manier om

Extra lezen (enkel voor geïnteresseerden)

We Transfer is lang niet de grootste file hoster, wel een van Nederlandse bodem. WeTransfer werd eind 2009 gelanceerd door Nalden, toen voornamelijk bekend als blogger over allerlei hippe zaken. Hij runt de dienst samen met Rinke Visser en Bas Beerens. De dienst is bedoeld om grote bestanden te versturen naar e-mailadressen, maar het is ook mogelijk om losse downloadlinks op bijvoorbeeld blogs te plaatsen. WeTransfer doet niet aan beloningen voor uploads en zelfs niet aan premium abonnementen. Minder dan een jaar na de lancering had WeTransfer wel al een lucratieve deal met een Russische telecomgigant te pakken. Verder verdient het bedrijf geld met stijlvolle wallpaper advertenties, die de site een heel andere aanblik geven dan veel andere file hosters en downloadplatforms. Belangrijk verschil met bijvoorbeeld Mediafire is dat geuploade bestanden niet door Google geindexeerd worden. Interessant gegeven: WeTransfer wordt zeer veel gebruikt binnen de muziekindustrie, voor het versturen van promo's of fotomateriaal. Veel grotere dienst in dezelfde categorie is YouSendIt (nvdr: is ondertussen gewijzigd van naam. Yousendit heet nu hightail -jd augustus 2013)
Locatie: Amsterdam, Nederland en San Francisco, Verenigde Staten

(bron: 3voor12.vpro.nl)

Extra:

Nu is er ook een app voor de smartphone, zodat je ook foto's van je smartphone of tablet in hoge resolutie kan doorsturen.

Lees verder: