Woordenwolk maken

Met behulp van dit online programma kun je zeer makkelijk en in een korte tijd een woordenwolk in een leuke vorm maken. Misschien iets om op de website te zetten? In dit stappenplan worden de belangrijkste dingen uitgelegd. Bekijk zeker ook eens de rest van de mogelijkheden. 

Stap 1 Het is handig als je al eens nadenkt over welke woorden er in de woordenwolk mogen staan. Deze typ je best in een Word of Excelbestand en sla je op in PDF (lees hier hoe je dat doet). Op die manier is het makkelijker om jouw woorden online te gebruiken.

Stap 2 Ga naar deze website: www.woordenwolk.nl

Stap 3 Kies nu bovenaan voor "bestand" en daarna voor "open PDF bestand". 

Stap 4 Ga nu naar de map waar je jouw PDF-bestand hebt opgeslaan, klik erop en kies daarna voor "openen". 

Stap 5 Nu zie je al een eerste resultaat op het scherm. Natuurlijk kunnen hier nog heel wat zaken worden aangepast. 

Stap 6 Het eerste wat je kunt aanpassen is de vorm. Ga naar het onderdeel vorm bovenaan op de balk. 

Stap 7 Nu krijg je een grote keuze aan vormen. Kies hier de vorm die jij het leukst vindt (let op: sommige vormen zijn moeilijk te herkennen). 

Een voorbeeldje met de ster:

Stap 8 Vind je de kleuren maar niks, dan kun je bij het onderdeel "thema' kiezen voor andere kleuren. 

Voorbeeld:

Stap 9 Ook het lettertype kun je aanpassen. Ga hiervoor naar "lettertype" bovenaan op de werkbalk en kies hier een gepast lettertype. 

Voorbeeld (het gekozen lettertype is: Titillium Web)

Stap 10 Is de vorm wat verdwenen door het aanpassen van het lettertype? Dan kun je door gebruik te maken van de schuifbalk, het lettertype vergroten en verkleinen. 

Stap 11 Wanneer je klaar bent kun je de woordwolk opslaan door naar "bestand" te gaan op de werkbalk. Hier kun je kiezen hoe je bestand gaat opslaan (als PNG, JPEG, PDF,...).

 

 

Lees verder: