antivirus gratis: Avast

Er zijn drie antivirus-programma's die vaak gebruikt worden en goed scoren bij tests allerlei: Avast, Avira en AVG.  Hier meer uitleg over Avast.

De nieuwe versie van Avast bestaat uit een aantal tegels die veel lijken op het startscherm van Windows 8. In het programma heb je ontzettend veel instellingopties, bestaande uit twintig categorieën.

Let op dat je wel de gratis versie kiest, bij installatie:
gratis versie van avast kiezen

Op het tabblad Beveiliging in het hoofdscherm staan daarnaast nog meer opties. Twee interessante functies zijn de Browser Cleanup tegen ongewenste toolbars en de Software Updater die je webbrowser en plug-ins op bekende veiligheidslekken controleert en eventueel aanraadt om bepaalde updates te downloaden. De controle moet je wel telkens handmatig activeren of je moet de betaalde versie aanschaffen.

nadelen van deze gratis versie:
►om je over te halen om naar de betaalde versie over te stappen, zie je bij het klikken op diverse knoppen allerlei upgrade-aanbiedingen voorbijkomen, de een nog irritanter dan de ander.
►voor het gebruik van Avast Free Antivirus moet je je na 30 dagen (gratis) online registreren via Facebook of een e-mailadres.

Lees verder: