Archief gebruiken bij Google Foto's op je computer

Je kunt foto's verbergen (in de weergave Foto's) en ze verplaatsen naar het archief. Zo kun je foto's verbergen die je niet vaak wilt bekijken.

Merk op ! Foto's die je archiveert:

staan nog in albums waaraan ze zijn toegevoegd
- worden weergegeven in zoekresultaten
- staan nog steeds in mappen op uw apparaat.

De foto's worden niet gebruikt door Google om (automatische) films of animaties te maken.

Stap 1 Ga naar photos.google.com 
Log in met je Google-account.

Stap 2 Selecteer een foto, NIET door er op te klikken (=om een foto groot te bekijken!). WEL door in het bolletje linksboven IN de foto te klikken (=a). Je kunt zoveel foto's selecteren als je wilt... (=b)

Stap 3 Selecteer niet rechts de meer-functie (=c hierboven = de drie puntjes boven elkaar)

Stap 4 Kies uit de aangeboden acties, die actie die je wilt: archiveren.

Stap 5 Om af te sluiten krijg je twee mogelijke opties: je werkt verder in de foto's-pagina OF je gaat nu kijken in het archief.


Hoe haal je de foto's terug uit het archief?

Stap 1 Klik op het hamburger-teken (drie streepjes LINKSboven) en kies Archieveren.

Stap 2 Selecteer een foto (bolletje linksboven IN de foto aanvinken). Tik eventueel verschillende foto's aan.

Stap 3 Klik RECHTSboven op de drie puntjes.

Stap 4 Kies: Terugzetten uit archief. De foto's verschijnen weer in het foto-overzicht.

Lees verder: