AVG-Antivirus

AVG-antivirus is (zoals de naam al zegt) een gratis programma om je pc te beschermen tegen schadelijke bestanden en virussen. Hierbij het stappenplan om dit programma te installeren.

Stap 1 Ga naar deze site.  Daarna klik je op "gratis downloaden".

Stap 2 Daarna klik je op de volgende pagina nogmaals op downloaden.

Stap 3 Nu start het downloaden van het programma. Als je werkt met de Google Chrome browser kun je de downloads onderaan volgen.

Stap 4 Dubbelklik daarna op het gedownload bestand en volg de stappen. Alles staat duidelijk uitgelegd en van voordien aangeduid zodat je enkel op " volgende" hoeft te klikken. Daarna wordt de voortgang van de download weergegeven.

Stap 5 Het programma AVG zal vanzelf openen. Daarna zal ook het updaten van het gedeelte computer vanzelf beginnen, heel makkelijk dus. Zoals je hieronder kunt zien, zal je computer op 4 gebieden beschermd worden tegen virussen:

1: je computer zelf
2: bij het surfen op het internet
3: je identiteit (je wachtwoorden en persoonlijke gegevens)
4: e-mail (e-mails die virussen kunnen bevatten)

Een firewall zit helaas enkel in het pakket waarvoor je moet betalen.

Als je je virusscanner wil laten lopen, klik dan op "nu scannen". Het scannen op virussen duurt even omdat het programma ieder hoekje van je computer controleert.

Stap 6 Als het scannen voltooid is, zal er een rapport weergegeven worden met de ge├»nfecteerde bestanden. Het best klik je dan op "alles verwijderen". Op die manier zijn deze bestanden zeker weg uit je computer.

Lees verder: