BCC: buurtcomputerclub in Sint-Jozef

In 2005 startten enkele ex-cursisten van Wijzer (wat toen nog zo heette, maar Wijzer werd ondertussen Open-School) de BCC of voluit de buurtcomputerclub. De bedoeling is tweeërlei: bijleren over computer en ontmoeting. Een keer per maand komt de BCC samen op de eerste vrijdag van de maand in dienstencentrum De Garve in Sint-Jozef.

Een BCC-avondje verloopt vaak op dezelfde manier. Eerst is er een inleiding over een actueel onderwerp ivm computer en het internet bv gezondheidsapps, Windows8, office-apps gebruiken, enz.

Na de inleiding die ongeveer een uur duurt en voor iedereen gratis toegankelijk is, kunnen geïnteresseerden naar de cafetaria. Daar kan iets gedronken worden en nog even nagepraat worden over computer en zoveel meer...
bcc juni 2014
bcc sint-jozef brugge

Wie nog vragen heeft, kan in de cafetaria terecht met computer- en internetproblemen. Soms helpen de bcc-bezoekers elkaar, soms halen ze er bcc'er met meer ervaring bij om een computerprobleem op te lossen.


buurtcomputerclub sint-jozef brugge
Wie zijn eigen computer meebrengt, kan ook een opruimbeurt vragen van de computer. Soms gaat Eddy zelfs aan de slag om een heuse herïnstallatie van Windows te doen, maar dan is er wel een hele avond nodig...

Iedereen kan vrij in- en uitlopen. De avond is gratis. Aanmelden vooraf is niet nodig! Bcc-avonden beginnen telkens om 19u.

Foto hierboven: Norbert helpt Annie bij het juist opslaan van foto's.

Meer lezen kan hier op de website van BCC of buurtcomputerclub

►Meer lezen over Open-School kan dan weer hier.

Lees verder: