Bruggemuseumpaspoort met jouw buurt?

Hebben jullie al gehoord van het Bruggemuseumpaspoort? Met dat paspoort nodigt het Bruggemuseum alle Bruggelingen uit om hun stadsmuseum op 12 plekken te ontdekken. Het is een beetje als reizen door de geschiedenis van je stad. Bij elke plek die bezocht wordt, krijg je een unieke stempel in je paspoort. En hoe meer stempels je verzamelt, hoe meer kans je maakt op leuke prijzen. Vanaf zes stempels krijg je al een unieke verjaardagskalender! Ook de Brugse buurtcomités willen wij warm maken voor deze paspoortactie.

Bruggemuseumpaspoort met jouw buurt?

Het is leuk om samen in groep je stadsgeschiedenis te ontdekken en stempels te verzamelen. Daarom nodigen wij van 16 juni t.e.m. 15 september iedere zaterdag en zondag een buurtcomité uit om een gezellige namiddag te beleven in Volkskunde, één van de 12 plekken van het Bruggemuseum.

De Buurtcomité-cup

Om het wat spannender te maken nodigen wij jullie uit om deel te nemen aan de Buurtcomité-cup: een wedstrijd tussen de buurtcomités van Brugge. We hebben een sjoelbak, een ringwerpbord en een toptafel voor jullie klaarstaan. Verdien samen met je buren de meeste punten en win zo de leuke prijs voor het beste volksspelende buurtcomité van Brugge!
Speel je liever petanque dan stellen wij ook graag onze baan en ballen ter beschikking!
We bieden jullie ook graag een drankje aan in de gezellige museumherberg of op het hopelijk zonovergoten terras.

Een daguitstap 

Wilt u graag een vervolg breien aan de volkspelnamiddag of ochtend dan geven we u graag enkele tips mee. U kan nog drie extra stempels verzamelen door Gezelle en de twee molens in de buurt te bezoeken. In Gezelle loopt deze zomer de tentoonstelling de Indiaan in Gezelle, Lonfellows Song of Hiawatha vertaald. Voor de kinderen is er een zoektocht voorzien en ook de schatkist van Vlieg is verstopt in de tuin.
Volg je liever met de groep een rondleiding in het Sint-Annakwartier dan verwijzen we jullie graag door naar de dienst toerisme waar je een gids kan reserveren.  Toerisme@brugge.be of 050/44 46 46

Praktisch

Op zaterdag of zondag tussen 16 juni en 15 september
Voor buurtcomité's van  max 30 personen
Inschrijven via Bruggemuseum@brugge.be

Met vragen kunt u terecht bij Katelijne Vertongen via katelijne.vertongen@brugge.be

Lees verder: