Dropbox: foto automatisch naar de dropbox op je smartphone

Kan ik automatisch foto’s uploaden vanaf mijn camera/telefoon? Dat kan zeker. Hoe je dit doet, lees je in dit stappenplan. Deze uitleg is het vervolg op het stappenplan Dropbox: ook op je smartphone.

Stap 1 Ga naar de dropbox - app op je smartphone.

Stap 2 Meld je aan met je bestaand e-mailadres als je al een account hebt. Klik dus op "aanmelden".

 

Stap 3 Nu kom je op een scherm waar je onmiddellijk al kan instellen of je foto's bewaard zullen worden in de dropbox. Kies nu voor "Camera-upload inschakelen". Wil je dat je video's worden toegevoegd aan je dropbox, schuif dan de schuifbalk waar er "uit" optstaat naar rechts.

 

Stap 4 De dropbox zal nu beginnen met foto's up te loaden. Let op: zorg ervoor dat je smartphone volledig is opgeladen. Blijkbaar gaat het niet om foto's op te laden als  je batterij bijna plat is. 

Stap 5 Wanneer je nu een foto maakt met je camera op je smartphone, komt deze automatisch in je drobpox terecht. Normaal wordt een foto enkel opgeladen indien er een wifi-verbinging met het internet is. Je kunt dit wel aanpassen door naar de instellingen van de dropbox te gaan. 

Kies bij de instellingen voor "methode voor uploaden" en daarna heb je twee mogelijkheden "alleen wifi" of "wifi of data-abonnement".

 

 

Stap 6 Wil je niet meer dat de gemaakte foto's automatisch naar de dropbox gaan? Ga dan opnieuw naar "Instellingen" en daarna kies je voor "Camera- upload uitschakelen". 

Meer lezen:

Dropbox: opstart
Dropbox: bestand of foto toevoegen
Dropbox: map of bestand delen
Dropbox: bestand verwijderen of verwijderde bestanden herstellen
Dropbox: ook op je smartphone

Lees verder: