Dropbox: map of bestand delen

In dit stappenplan leer je hoe je een bestand of map kunt delen met iemand anders. 

 

Stap 1  Klik op de map die je net hebt aangemaakt met het stappenplan map aanmaken en kies voor delen.

Stap 2 Nu krijg je twee mogelijkheden ofwel kun je mensen uitnodigen om samen aan de map te werken of je kunt een link verzenden. 

Stap 3 Wanneer je kiest om mensen uit te nodigen om samen aan de map te werken, zal de dropbox eerst vragen om je e-mail adres te verifiëren. Dit komt omdat het de eerste keer is dat je de dropbox gebruikt en dat je een bestand zal delen. Klik op "e-mail verzenden".

Ga nu naar je mailbox en verifieer je mailadres. Nu kun je starten met delen van bestanden en foto's. 

Stap 4 Kies dus nu nogmaals voor mensen uitnodigen om samen te werken. En kies wie je wil uitnodigen en wat hun machtiging is.

Klik nu op "map delen"

Stap 5 Je kunt aan de map zien dat ze gedeeld is als er twee ventjes in het icoontje van de map komen te staan. Elk bestand dat je nu in deze map zet, zal zichtbaar zijn voor de andere perso(o)n(en)

Stap 6 Wil je de gedeelde map stoppen / wil je ervoor zorgen dat de map niet meer gedeeld wordt, dubbelklik dan op de map. Dan kom je op onderstaand scherm terecht, klik hier op instellingen.

Stap 7 Klik nu op "delen van de map opheffen" en daarna op "gereed"

Stap 8 Als je goed gekeken hebt op de vorige afbeelding, dan kon je zien dat je bij deze instellingen ook de machtiging van deze persoon kan veranderen en dat je meer personen kunt uitnodigen.

Dropbox: opstart
Dropbox: bestand of foto toevoegen
Dropbox: bestand verwijderen of verwijderde bestanden herstellen
Dropbox: map aanmaken

Lees verder: