Dropbox: Opstart

Dropbox kun je vanaf elke computer met een internetverbinding gebruiken. Met behulp van een e-mailadres maak je je eigen dropbox aan. Dropbox stelt je gratis 2 GB opslagruimte ter beschikking: jouw opslagruimte op het internet. Zo blijven jouw bestanden (foto's, film, muziekjes,...) steeds toegankelijk voor jezelf. Bovendien biedt dropbox je de mogelijkheid om (door jou gekozen) bestanden in jouw dropbox te delen met anderen. 

Stap 1 Klik hier om je te registreren & om de dropbox op te starten

Stap 2 Klik nu op "maak een account"

Stap 3 Vul je gegevens in en klik daarna op "account maken".
Vergeet niet het hokje aan te vinken waar er staat "Ik accepteer de dropbox-voorwaarden". 

 

Stap 4 Nu krijg je de mogelijkheid om te kiezen voor welk soort van abonnement je wil gaan: betalend of gratis. Kies voor het gratis abonnement. Klik op de blauwe knop "Doorgaan" 

 

Stap 5 De download start automatisch. 

Stap 6 Je ziet de voortgang van de download. Als het downloaden voltooid is, klik je op het gedownloade bestand. Is het bestand niet meteen te vinden? Kijk dan in het mapje "downloads"

 

Stap 7 Klik nu op "openen" en de installatie van je dropbox zal starten. Het Dropbox-programma en een Dropbox-map worden nu ge├»nstalleerd op je computer.

Stap 8 Nu vraagt Dropbox om een bestand toe te voegen in je dropbox-map. Je kunt deze stap niet overslaan. Klik in het blauwe scherm op "mijn dropbox map openen". Sluit je browser niet. 

Stap 9 Plaats nu een bestand in de dropbox map (die automatisch open ging nadat je stap 8 uitvoerde).

Een kopie van dat bestand wordt nu bij Dropbox (op je harde schijf daar) geplaatst. Dat heet synchroniseren: het gelijk maken van de dropbox-map op jouw computer met de map bij Dropbox.

Stap 10 Ga nu terug naar de Chrome pagina waar de dropbox open staat. Je zult onderstaande melding krijgen. Klik op de knop doorgaan.

Stap 11 Dropbox legt nu nog even uit, hoe je bestanden deelt. Wij leggen dat uit in een derde stappenplan. Klik nu op "Ok, begrepen".

Nu kun je kijken in de dropbox zelf, zoals ze er uit ziet bij de firma Dropbox:

Meer lezen:

Dropbox: bestand of foto toevoegen
Dropbox: map of bestand delen
Dropbox: bestand verwijderen of verwijderde bestanden herstellen
Dropbox: map aanmaken

Lees verder: