Facebook II: een groep maken

Zit je in een vereniging of heb je een groepje vrienden waarmee je samen iets wil organiseren? Dan kun je op Facebook een groep aanmaken en die zelfs geheim zetten zodat enkel de vrienden de uitgenodigd zijn de berichten kunnen zien. 

Stap 1 Links in de kolom zie je "groepen" staan. Klik op "groepen".

Stap 2 Je komt nu op een overzichtspagina terecht waar alle groepen op staan die op Facebook zijn aangemaakt. Bovenaan staan bovendien ook categorie├źn waarmee je makkelijk op zoek kan gaan naar een bepaalde groep. 

Er zijn heel wat groepen waar iedereen lid mag van worden. Je kunt aan een groep worden toegevoegd door op  de knop "lid worden" te klikken.

 

Stap 3 Rechtsbovenaan staat een groene knop "groep maken". Klik hierop.

Stap 4 Vul de naam van de groep in (1), nodig vrienden uit om lid te worden van jouw groep (2). Wanneeer je een naam begint te typen in het vak, zal Facebook automatisch voorstellen doen. Tenslotte kun je ook de privacy instellingen regelen (3).

  • een openbare groep: iedereen kan de berichten lezen in deze groep en je kunt ook zien wie er lid is van deze groep.
  • een gesloten groep: iedereen kan zien dat de groep bestaat en wie er lid van is maar ENKEL de leden van de groep kunnen de berichten lezen. 
  • een geheime groep: enkel leden kunnen de groep zien en vinden. En enkel de leden kunnen de berichten lezen. 

Stap 5 Wanneer je alle gegevens hebt ingevuld klik je op "aanmaken".

Stap 6 De groep werd aangemaakt. Je kunt nu bovenaan een groepsfoto of een andere foto toevoegen. Links kun je de info van de groep en de leden bekijken. Ieder lid kan tevens een berichtje in de groep plaatsen die dan enkel te zien is voor de andere leden. 

Nadat je deze groep hebt aangemaakt, zul je deze snel kunnen terugvinden. Als je naar de "startpagina" van Facebook gaat zul je nu in de linker kolom de naam van de groep zien staan.

Lees verder: