Google Foto-app: zoeken, verwijderen, bewerken, album

Aanmaken van verschillende albums, zoeken naar of verwijderen van een foto, bewerken van een foto: allemaal in Google Photo.

Stap 1 Je hebt net foto's toevoegd en die foto's in een album gestopt. Wil je later nog foto's in een apart album stoppen? Dan maak je een nieuw album (of gedeeld album of collage of animatie) door op "+" of het woord MAKEN te klikken naast het wolkje met de witte pijl (of het woord UPLOADEN). 

Merk op: op smalle schermen zie je bovenstaande tekentjes. Werk je met een groter/breder scherm dan zie je deze woorden (ipv symbooltjes):

Stap 2 Selecteer de foto's die je in dat album wenst te droppen. Je kunt ze selecteren door IN het cirkeltje in de  linkerbovenhoek van de foto's te klikken. Klik daarna op de blauwe knop "selecteren"

Stap 3 Daarna wordt gevraagd om het album een naam te geven.

Stap 4 Het kan even duren vooraleer Google de foto's heeft verwerkt.


Nu kun je beginnen met zoeken naar 1 bepaalde foto. Zoeken kun je door bovenaan in de zoekbalk te klikken. 

Stap 1 Test dit al even uit door een voorwerp in te typen waarvan je zeker bent dat dit duidelijk op de foto staat. Vergeet niet op enter te klikken.

Voor Amerikaanse gebruikers is het op dit moment al mogelijk om gezichtsherkenning op foto's van mensen uit te voeren, maar die functie zit (half 2016) nog niet in de app voor Europese gebruikers.


Stap 1 Wil je een foto bewerken? Dat kun je doen door er bijvoorbeeld een filter aan toe te voegen. Klik op de foto op je beginscherm en daarna op het potloodje.

Stap 2 Nu kun je de foto bewerken. Rechts krijg je drie tabbladen. Neem even de tijd om de tabbladen te bekijken en bewerkingen uit te testen op de foto (meer uitleg kun je hierover vinden in dit stappenplan)

Stap 3 Weet je niet zeker of het wel een goede bewerking is? Dan is er de handige knop "vergelijken". Wanneer je deze knop ingedrukt houdt, komt het origineel te voorschijn. Laat je de knop terug los, dan zie je de bewerking opnieuw.

Ben je klaar? Dan kun je met de knop "opslaan" je resultaat opslaan. Door op de drie bolletjes te klikken kun je terug naar de oorspronkelijke foto of een kopie opslaan. 

 

Stap 4 Wil je een foto verwijderen? Klik dan opnieuw op de foto en daarna op het prullenmandje rechts bovenaan.

Meer Google foto's-uitleg hier.

Lees verder: