knop links en rechts

Als je bijvoorbeeld maar twee knoppen op een blad installeert, kan je één ervan links en de andere rechts zetten? (vraag van Johan Redee)

Antwoord

Je kan dat op verschillende manieren, met elk zijn verschillende eigenschappen. Ik bespreek hieronder twee mogelijkheden

methode 1

Hierboven zie je rechts een zomer-knop en links een valies-knop. In het midden zijn witte blokken toegevoegd. Zoals je ziet, zijn de witte vakken best de grootte van je afbeelding (middelste wit blokje), want er komt een lijn omheen te staan en je ziet dus hoe groot het blokje is. De kleur van dat lijntje wordt bepaald door je achtergrondkleur van je site.

Het lijkt ook beter om toch iets op de 'witte' blokjes te zetten, bv een pijl naar links en één naar rechts, anders staan die blokjes daar zo leeg. Of vind je van niet??

methode 2 (moeilijker!)

Je maakt een tabel met onzichtbare randen. Je plaatst de twee knoppen ergens online (bv. op je webruimte of in dropbox (public folder!) of ...). Je plakt de knoppen in de twee uiterste vakken...

Hieronder zijn de knoppen in een tabel ingevoegd. Vakken 2,3 en 4 zijn leeggelaten, maar dat ziet de bezoeker van je website niet.
Meer uitleg over het gebruik van tabellen lees je op onze speciale site (over het gebruik van html)


Maak een tabel online met de Leejoo tabelgenerator.

Lees verder: