Software updaten in Windows 10

Het gebeurt dat de pc trager werkt of dat bepaalde programma's totaal niet meer werken. Dat kan komen doordat niet alle software is geüpdatet. 

Stap 1 Om dat te controleren ga je naar de startknop uiterst links op de taakbalk en kies "instellingen" (het sneeuwvlok-icoontje).

Stap 2 Kies "bijwerken en beveiliging". Soms zie je die optie niet meteen staan in het lijstje en moet je eerst naar beneden scrollen...

Stap 3 Klik de bovenste optie aan: "Windows Update"

Stap 4 Nu kun je zien of jouw pc up to date is. Het moment van de laatste update staat erbij genoteerd (1). Is dit niet zo, of is die datum niet recent, dan klik je best op de knop "Naar updates zoeken" (2).

Stap 5 Let op: dat zoeken kan écht wel lang duren. Zelfs een paar uren... Ook het downloaden duurt soms best lang...

Stap 6 Wanneer er nieuwe updates beschikbaar zijn, installeer je ze en start je de pc ook best opnieuw op. Kan allemaal best enkele uren in beslag nemen. Op die manier worden de meest recente updates uitgevoerd én is je computer weer goed beveiligd én werken alle windows-programma's weer goed. 


Extra Let op: met bovenstaande stappen worden je Windows-programma's geüpdatet, maar NIET de andere programma's op je computer. Als je ook die wilt updaten (aanrader!), dan kun je beter dit programma gebruiken. Hier kun je het stappenplan volgen:
https://www.bruggelokaal.be/artikel/programma-s-up-to-date-houden-met-gratis-kaspersky-update-programma

Lees verder: