Tabel: een lijn kopiëren en/of toevoegen aan bestaande tabel

Je hebt een tabel gemaakt in je website, maar je wilt nadien nog een lijn toevoegen (met of zonder tekst). Hoe kun je dat doen?

Stap 1 Ga naar beheer in je website, en klik op de code-knop.

Je ziet nu ongeveer zoiets:

Stap 2 Selecteer en kopieer één volledig blokje code.

Met een blokje code bedoel ik bv. een alinea. Zo'n alinea begint altijd met een <p> van paragraaf én eindigt met een </p >, wat einde van die paragraaf betekent. Kijk hieronder dus naar het blauwe, door mij geselecteerde stuk.

Een ander soort blokje kan bv. een lijn uit een tabel zijn. Zo'n lijn begint altijd met een <tr> van 'table row' én eindigt met een </tr>, wat einde van die lijn in de tabel betekent. Kijk hieronder dus naar het grijze, de door mij geselecteerde rij in een tabel.

Stap 3 Plak dat stukje code (ongewijzigd) er meteen onder of boven. (=zo vind je de lijn snel terug na het opslaan). Dat wil dus zeggen in de witte ruimte, meteen na de </p> of </tr> (en meestal dus voor de nieuwe <p> of <tr>, tenzij het de laatste paragraaf of de laatste alinea zou zijn)

Stap 4 Sla dat op en je ziet nu op je website dezelfde tekst dubbel staan.

Stap 5 Selecteer de tekst die je wilt vervangen en typ je nieuwe tekst: de dubbele tekst wordt vervangen door je nieuwe tekst.

 

Lees verder: