Tekst uit een foto kopiëren, vertalen of verwijderen

Chrome-toevoeging (=extensie) waarmee je tekst in een foto kan kopiëren en ergens anders plakken. Zelfs tekst verwijderen is mogelijk.

Met de slimme extensie Project Naptha kan je Chromebrowser tekst kopiëren, vertalen, aanpassen en wissen in elke afbeelding op het web. De uitvinder, Kevin Kwok, gebruikte daarvoor een aantal verschillende OCR-algoritmes (optical character recognition), die (bepaalde) tekst, woorden en letters kunnen herkennen in sommige afbeeldingen.

tekst lezen op foto

Als je de extensie Naptha hebt geïnstalleerd, hoef je alleen maar met je cursor de tekst te selecteren. Je kan je selectie via rechtermuisklik kopiëren, ook  bij een ingescand document. Een wel heel speciaal iets is de functie waarmee je de tekst rechtstreeks in de afbeelding kan aanpassenEen aantal mogelijkheden van de extensie zijn voorlopig nog in bèta en werken niet op elke afbeelding. 

naptha tekst selecteren in foto

Bij rechtermuisklik heb je veel mogelijkheden

Hier zie je hoe je tekst kan wissen op de afbeelding:

►Alle tekst in een foto selecteren:

alle tekst in 1 foto in één keer selecteren

Let op: als je de extensie voortdurend laat aan staan, dan werkt de gewone rechtermuisklik plots anders bij ALLE foto's, en kun je soms niet meer klikken op een foto waar een link op zit. Oplossing: extensie uitzetten na gebruik:

Hoe zet je de extensie tijdelijk uit of verwijder je die helemaal uit Chrome?


 

Lees verder: