Tips voor een goeie of betere website

Hoe maak je je site nog beter? Met deze 6 tips kom je snel weer een stukje verder.

 Tip 1  Betrek zoveel mogelijk mensen!

Probeer bij de ontwikkeling van je site zoveel mogelijk mensen te betrekken, ook al kennen ze niks van websites. Ze kunnen wel originele ideeën aanreiken of vertellen wat ze van jouw site verwachten. Spreek ze aan om foto's te maken op het moment dat jij er niet kan zijn, roep ze op om extra tekst of foto's te bezorgen nav een artikel dat je gepubliceerd hebt.

Als ze ook een website hebben over hetzelfde onderwerp, verwijs dan naar hun site. Belangrijk is wel dat je de ideeën haalbaar houdt. Het is best om bescheiden te beginnen.

Tip 2  Je hebt 7 seconden om de juiste indruk te maken

Net zoals in het dagelijkse leven, is het in cyberspace belangrijk om snel de juiste indruk te maken. Vermijd lange intropagina’s. Ze vervelen (ook) de bezoekers snel.

Een website mag er best mooi, origineel en fris uitzien.  Maar zorg ervoor dat de navigatie (indeling in bladzijden en subpagina’s) overzichtelijk blijft.

7 hoofdpagina's is ideaal, 10 kan ook nog, meer worden (blijkt uit onderzoek) nauwelijks bekeken.

Tip 3  Hou de site actueel

Een site die in geen maanden meer een update kreeg, is hoogst oninteressant. Zorg er daarom voor dat je geregeld nieuwe inhouden online plaatst, en laat dat dan ook zien op de homepage. Open de site met dat nieuwe artikel, recente foto of persbericht of plaats een link naar het nieuwe artikel,.... Actuele informatie laat je bezoekers sneller terugkomen. 

Tip 4 Voutloos! Oeps foutloos!

spelling controleren, fout zoeken, schrijfwijze controlerentaalvoutjes taalfoutjes taalfout

Kijk je inhoud goed na voor je iets publiceert.  Ben je geen spellingswonder? De meeste tekstverwerkers hebben een spellingscontrole, maar raadpleeg bij twijfel toch altijd even het woordenboek of iemand die het wel weet. De eerste indruk kan namelijk flink verknald worden door een spelfout.

Foutloze tip 1: Op deze site controleer je de spelling van elk Nederlands woord.
Foutloze tip 2: Geniet van de taalvoutjes op deze website. (ook beschikbaar als app) 

Tip 5  Promoot je website

Het “moment suprème” : de website is klaar. Heel de wereld mag nu weten dat er een website is. Plaats het website-adres op je visitekaartje, laat je link achter bij collega-sites en plaats onderaan je mails steeds het (liefst aanklikbaar!) adres van je website.

Heeft dat alles niet het gewenste resultaat? Dan is er ook nog de mogelijkheid om je website te optimaliseren voor zoekmachines. Enkele voorbeelden:
►'omschrijving' toevoegen bij pagina én foto's
►het woord 'home' vervangen door de naam van je vereniging
►de intro-tekst wijzigen zodat de kernwoorden er (veel) meer in voor komen
Enkele plaatsen hoger staan in de Google-ranking kan je heel wat meer bezoekers opleveren.


Er staat ook een teller op de site zodat je weet hoe populair je website is. Die geeft alvast een eerste aanwijzing van hoeveel volk er passeert...

Tip 6  Je staat er niet alleen voor

Er is de Bruggelokaal-site die je wegwijs maakt in het (technische aspect van het) aanvullen en actualiseren van je website. Je leert er hoe je een fotoalbum maakt, hoe je een bladzijde met submenu’s kunt aanmaken,…

Hoe ziet het tips-lijstje voor een betere website er bij anderen uit?

Extra 1 Kijk even na wat Jeroen je hier geeft aan fototips.

Extra 2 Kijk eens na of je deze 10 tips voor een beter beeld op je website nageleefd hebt.


Als je daarmee niet geholpen bent, kun je nog altijd mailen met jouw suggestie of vraag. We bekijken de haalbaarheid (binnen tijd, budget, …) en sturen je een antwoordje. Website-suggesties zijn erg welkom bij [email protected]

Lees verder: