Buurvriendelijke afsluiting

Drie jonge Nederlanders met een zakeninstinct én gevoel voor natuur ontwikkelden een nieuw soort afsluiting dat erg natuur- én buurvriendelijk is. Een inspirerend idee voor onze Brugse buurten?

Groenschutting voor biodiversiteit

De meeste schuttingen in Nederland en ook in ons land zijn niet echt erg mooi. Ze zijn vaak eentonig, kaal en z houden vaak meer groen tegen dan gewenst. Maar drie ondernemende Nederlandse bedachten het idee van een groenschutting, die de biodiversiteit bevordert en ook buurvriendelijk is!

Ze ontwikkelden een prijswinnende schutting van milieuvriendelijk duurzaam hout en wilgentenen die vooral opvalt doordat er allerlei gaten in zitten waarin plantenbakken, vogelhuisjes, voederplanken en insectenhotels geplaatst kunnen worden. Bovendien -en dat is een tip die iedereen kan opvolgen - staat de schutting niet óp de grond maar een paar centimeter erboven, zodat allerlei dieren zoals padden, kikkers en ander 'klein grut' eronderdoor kan.

De Groenschutting is niet alleen goed voor de stedelijke biodiversiteit, volgens de makers zijn er ook sociale voordelen, want zo'n tuinafscheiding stimuleert het praten tussen buren óver en dóór de schutting.

Meer info op de website van de Buurjongens Groenschutting.

Bron: Vroege Vogels (VARA)

Lees verder: