Twee (T)Huizen, één gids

“Twee (T)Huizen, één gids” werkt met mensen van verschillende culturen, die zin hebben om hun persoonlijk verhaal te doen en de link te leggen tussen hun thuis in land van herkomst en hun tweede thuis, hier in een Belgische gemeente...

 

Foto: Sarkis Bagramian)

In Kortrijk kan je de wandeling van de Pakistaanse meisjes van het RIF volgen. De Pakistaanse meisjes zijn geboren en getogen in Kortrijk. Hun familie was één van de eerste Pakistaanse families die zich in Kortrijk vestigden. De meisjes vertellen je graag hoe zij de stad Kortrijk ervaren en dompelen je onder in hun Pakistaanse cultuur.

Parfait (28) groeide op in Congo Brazzaville en kwam 15 jaar geleden in België terecht. Hij volgde  zijn vader naar Kortrijk, waar hij nu iets langer dan een jaar woont. Parfait toont in zijn wandeling de vaak verrassende overeenkomsten tussen Congo Brazzaville en Kortrijk.

In Kortrijk zijn nog meer gidsen beschikbaar én ook in Oostende zijn verschillende gidsen. Bekijk de brochure hieronder.

Prijs: € 5 per persoon of minimum € 40 per gidstocht
In deze prijs zitten een hapje en een drankje inbegrepen.
Voor meer info en reservatie, kijk op : www.2thuizen1gids.weebly.com

►Misschien een leuk idee om met iemand uit je buurt of vereniging op stap te gaan in je eigen stad of buurt?

Meer lezen? Bekijk hier de brochure!

 

Waarom geen Brugse gidsen?

"Tot nu toe enkel in Kortrijk en Oostende omdat dit een project is met middelen van het federaal impulsfonds en Brugge is geen prioritaire actiezone voor het impulsfonds. FMDO mag dus niks organiseren specifiek voor Brugge tijdens het project", licht Hannes van FMDO via mail op 4/2/2013 toe.

Lees verder: