DVD van Bloedprocessie

De Brugse Heilig Bloedprocessie trekt sinds de dertiende eeuw jaarlijks door het stadscentrum van Brugge. De processie en de stad zijn dan ook nauw met elkaar verbonden. Er is nu ook een DVD beschikbaar. Je kan die online bestellen of kopen op een aantal locaties.

Sinds 2009 maakt de Heilig Bloedprocessie deel uit van de Vlaamse inventaris immaterieel cultureel erfgoed en UNESCO’s representatieve lijst van het immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid. Erfgoedcel Brugge stond in voor de samenstelling van beide aanvraagdossiers en engageert zich sindsdien om borgingsmaatregelen rond de Brugse Heilig Bloedprocessie te stimuleren, ondersteunen en mee uit te bouwen.

Zo werd in 2012 beslist om de processie integraal te filmen. Enerzijds vanuit het belang om minstens elke tien jaar een visuele neerslag van de processie te maken; anderzijds als visitekaartje om de Heilig Bloedprocessie Brugge nationaal en internationaal verder uit te dragen.

De DVD presenteert de volledige processie, met overzichtelijke tussentitels en ondertiteling. Daarnaast is er ook ruimte voor een blik achter de schermen en reportages rond de ochtend- en slotceremonie.

De DVD beschikt over een tweetalig menu Nederlands/Engels, zodat ook internationale liefhebbers de sfeervolle beelden van ‘Brugges schoonste dag’ kunnen duiden en begrijpen.

Voor alle liefhebbers van immaterieel cultureel erfgoed een DVD die niet onbreken mag in je collectie. Bestel de dvd nu online. De DVD is ook te koop in de Museumshop (Dijver ), alsook in de In & Uit Brugge.

Lees verder: