Handmade Brugge: ambachten

Wat is de toekomst van ambachten? 'Handmade in Brugge' is een boek geworden dat je hier kan downloaden.

Hoe futureproof zijn ambachten? Dat is de centrale vraag van de publicatie 'Een toekomst voor ambachten'. Als het stoffige imago wordt afgeschud en ambachten inhaken op allerlei actuele trends en uitdagingen, is de overlevingskans behoorlijk groot. Ambachten zijn perfecte bruggenbouwers tussen verleden en toekomst. De werkplaats van de maker is een gedroomde broedplaats voor innovatie. Bovendien kunnen ambachten ook ingezet worden om antwoord te formuleren op maatschappelijke, economische en ecologische uitdagingen die vandaag en zeker morgen onze aandacht eisen. Alleen een integrale benadering waarbij alle partijen (erfgoed, economie, onderwijs, design, toerisme...) samenwerken, kan leiden tot een duurzaam succes.

Ontdek hoe uiterst actueel ambachten zijn met tal van praktijkvoorbeelden, concrete tools en innovatieve visies. De publicatie is zowel een wegwijzer en bron van informatie, als een warme oproep tot actie. Een hebbeding voor al wie van ver of van dicht met ambachten te maken heeft!

Deze publicatie is een realisatie van tapis plein vzw en sluitstuk van het traject Design met Wortels en het laboproject Quartier Bricolé dat een vervolg kent in Handmade in Brugge. Het is ook als gedrukt boek te koop.

Bekijk hier alle makers online.
Bekijk hier alle makers op een stadsplan.

Lees verder: