Homeparty's voor autodelen met buren

Brugge heeft een opmerkelijke manier gekozen om het aantal wagens in de stad te doen dalen. Homeparty's moeten inwoners warm maken om een of meerdere wagens met de buren te delen. ‘Tupperwareparty’s, maar dan voor autodelen dus.’

In het Nieuwsblad van 19 juni 2013 lees je verder:

"Het Brugse bestuur wil minder auto's in de straten en wil daarom het autodelen promoten. Dat doet het op een opmerkelijke manier: samen met vzw Autopia wil het dat geïnteresseerde bewoners homeparty's organiseren om ook hun buren warm te maken voor het concept.

‘Een Tupperwareparty, maar dan voor autodelen’, licht Jeffrey Matthijs van Autopia toe. ‘De organisator zorgt voor een hapje en een drankje, wij sturen een specialist die alle informatie verstrekt en de groep begeleidt.’ Zo krijgen de kandidaat-autodelers advies over het kiezen van een geschikte verzekering en het samenstellen van een reglement. ‘Daarna kunnen ze via een website gratis het gebruik van de wagens plannen.’
Het initiatief gaat uit van Vlaams minister voor Steden Freya Van Den Bossche (SP.A). Het stadsbestuur was er als de kippen bij om in te tekenen op de campagne, die ook in tien andere steden georganiseerd wordt.
‘We weten allemaal dat de parkeerdruk in sommige wijken van Brugge erg hoog is. Daarom willen we het aantal wagens in de stad verminderen’, zegt schepen voor Mobiliteit Annick Lambrecht (SP.A).
Door het gebruik van en de kosten aan een of meerdere wagens te delen, zouden deelnemers bovendien tot 3.000 euro per jaar kunnen uitsparen.
Op 9 juli (Zaal De Dijk) en op 2 oktober (Zaal De Biekorf) staan infosessies gepland, telkens om 19.30 uur."

Lees op de Autopia-website meer info over opzet en uitwerken van het particulier autodelen.

particulier autodelen met autopia

Lees verder: