Ingescande foto's uit de Gebuurtekring

Onlangs organiseerde het team van Bruggelokaal samen met de Gebuurtekring uit Assebroek een scanvoormiddag.  Ook hier kwamen waardevolle en verrassende foto's en dia's boven, die door Bruggelokaal werden ingescand en waar nodig digitaal gerestaureerd.

Zo werd onder meer onderstaand winterbeeld van het Minnewater in de winter van 1984-1985 of 1985-1986 ingescand. Het was verkleurd en niet goed belicht, en werd zo goed mogelijk gerestaureerd.

Ingescande foto voor de restauratieDia van een winters Minnewater in de jaren tachtig (digitaal gerestaureerd)

Ook dit beeld van het Astridpark in de jaren tachtig werd hersteld.

Astridpark, dia voor restauratieDia van het Astridpark in de jaren tachtig (digitaal gerestaureerd)

De foto's werden ingescand tijdens een bijeenkomst van computervereniging Gudhova, een computervereniging die ontstond in de schoot van de Gebuurtekring, en ook voor mensen van buiten de buurt open staat. 

Elke derde maandag van de maand wordt er een bijeenkomst georganiseerd in Ter Leyen in Assebroek. Bedoeling is het de basistechnieken van computer en internet te herhalen, vragen te stellen bij problemen én elkaar in een ontspannen omgeving maandelijks te ontmoeten.

De ingescande foto's zullen een plaats krijgen op de hoofdsite van de Gebuurtekring en op het fotoarchief van Bruggelokaal: het Geheugen van Brugge.

Brugs meisje op de dijk van Wenduine, ± 1955
Dansers van Aglaja op de Reiefeesten in 1986

Lees verder: