Uitwijken

De Uitwijkenkaravaan staat klaar om opnieuw door de Brugse wijken te trekken.

De barwagen, boekwagen en podiumwagen hebben hun lenteschoonmaak achter de rug en vormen samen het decor voor een goed gevulde middag met activiteiten voor jong en oud. Iedereen is welkom vanaf 14u. Alle activiteiten zijn gratis. Vooraf inschrijven is niet nodig. Programma 14u30 Voorstelling Moustachio van Wie Walvis (NL)
Teun en Tinie zijn de hoofdpersonages in ‘Moustachio’. Hun leven op de boerderij gaat zo zijn gangetje. Het wordt zelfs een beetje saai, tot de Mariachi band tevoorschijn komt! De besnorde mannen zetten met hun romantische serenades de hele boel op stelten. Een komische, muzikale familievoorstelling over kopjes koffie, koeien én een vleugje romantiek. De voorstelling duurt 45 min.15u15 Workshop Gebuisd!
Met een hoop kartonnen buizen en een bende enthousiaste bouwers gaan we aan de slag. Samen maken we een in het oog springend kunstwerk dat er in iedere buurt anders zal uitzien. Het wordt ook een bijzonder kunstwerk waar je tennisballen in kan laten rollen en via de buizen met elkaar kan praten.

Programma

15u15 Gratis wafelenbak
We serveren overheerlijke wafels, die ter plaatse bereid worden op onze wafelenbakfiets.  We zorgen ook voor gratis koffie, thee en water. Andere dranken zijn te verkrijgen aan democratische prijzen.17u00 Concert Les Busiciens
Les Busiciens sluiten de middag af met een concert. Deze zeven jonge muzikanten toeren elk jaar met hun busje rond in het zonnige zuiden.  Ze brengen wereldmuziek met een vakantiesfeertje, van feestelijke balkan, ska, latin en reggae tot prachtige intieme walsjes.Accordeonoptreden
In Zeebrugge (zaterdag 17 mei) en in Christus Koning (zondag 18 mei) brengende studenten van het Conservatorium een accordeonoptreden in het kader van het Airbag festival.

Waar en wanneer

zaterdag 3 mei in de Patio, opvangcentrum in de Grauwwerkersstraat
zondag 4 mei op het speelpleintje Ten Boomgaard in Sint-Michiels
zaterdag 10 mei op het speelplein in de Daverlostraat – Leliestraat in Assebroek
zondag 11 mei op het speelplein Hermitage - Oude Sint-Annadreef in Sint-Andries
zaterdag 17 mei in het  Sint-Donaaspark in Zeebrugge
zondag 18 mei op het Werfplein in Christus-Koning
zaterdag 24 mei op het grasplein Amaat Vynckestraat (achter de kerk) in Dudzele

Lees verder: