website voor jongeren

BRUGGE - Het stadsbestuur heeft de nieuwe jongerenwebsite www.bruggeleeft.be voorgesteld. Die site moet de jeugd up-to-date houden van wat er leeft in de stad en zo de uitstroom van jongeren uit Brugge mee helpen verhinderen. ‘Een belangrijk item is de complete jongerenkalender. Daarop worden alle evenementen vermeld, gaande van fuiven en concerten over dans tot theater.

(bron: Het Nieuwsblad - 27/10/2011)

Via Facebook kunnen organisatoren ook zelf evenementen toevoegen aan de website. Op die manier willen we het hele culturele aanbod in Brugge bundelen en beter communiceren naar de jongeren', aldus jeugdschepen Martine Matthys (CD&V).

Aan de website is ook een nieuwe jongerenpas verbonden, waarmee jongeren in horecazaken en winkels, of voor evenementen, fuiven en voetbalwedstrijden, korting krijgen. ‘De zaken waar je als jongere van die voordelen kunt profiteren, zijn herkenbaar aan het Brugge Leeft-logo aan hun raam', zegt Roeland Van Den Driessche van Brugge Plus, dat de passen zal opsturen naar alle Brugse jongeren tussen 16 en 24 jaar en alle hogeschoolstudenten in Brugge.

‘In totaal verspreiden we zo'n 16.000 passen die ook kunnen gebruikt worden als usb-stick. De komende weken zullen er trouwens nog heel wat nieuwe zaken bijkomen waarvoor je de pas kan gebruiken.'

brugge leeft

Lees verder: