Google Bookmarks: bladwijzers organiseren, zoeken en verwijderen

Nu de bladwijzers zijn toegevoegd kun je aan de slag gaan om ze te wijzigen of verwijderen. Ook zul je in dit stappenplan leren hoe je snel een bladwijzer kunt vinden. 

Stap 1 In de linkerkolom kun je alle mogelijkheden vinden.

 

Stap 2 Een bladwijzer toevoegen kunnen we al. Het volgende is: "labels beheren. Klik hierop

Stap 3 De labels die je aan de linkerkant terug vindt, komen nu ook in het midden van de pagina te staan met daarnaast: "naam wijzigen" en "verwijderen"

Klik op "naam wijzigen" als je de naam van een label wil veranderen. In dit voorbeeld verander ik het label "koken" naar "recepten". Als je klaar bent, klik je op "opslaan". 

Stap 4 Wanneer je voor "bladwijzers exporteren" kiest, zal er een html-document worden gedownload. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld van browser zou veranderen. 

Stap 5 Heb je een hele lange lijst met bladwijzers? Dan hoef je niet helemaal tot onderaan de pagina te gaan zoeken naar die ene bladwijzer. Je hebt twee mogelijkheden:

Mogelijkheid 1: typ bovenaan in de zoekbalk een kernwoord dat zeker voorkomt in de bladwijzer en klik dan op het blauwe hokje met vergrootglas erin (start zoeken).

De bladwijzer waarnaar je op zoek bent verschijnt nu op het scherm.

Ook nu kun je de bladwijzer bewerken of verwijderen indien je dat wenst (rode pijl schermafdruk hierboven).

Mogelijkheid 2: je weet onder welk label het staat maar je vind de bladwijzer niet direct. Klik dan eerst op het label in de linkerkolom. In dit voorbeeld ga ik zoeken onder het label "fotografen".

Typ daarna de zoekopdracht bovenaan in de zoekbalk. Wanneer je nu begint te typen zul je zien dat label: Fotografen (in dit voorbeeld) automatisch verschijnt. Laat dit staan en typ erna het kernwoord waar je naar op zoek bent. Klik daarna opnieuw op het vergrootglas. 

 

Stap 6 De bladwijzers worden automatisch weergegeven volgens tijdstip. De oudste bladwijzer komt dus laatst, de meest recente eerst. Je kunt dit aanpassen en de bladwijzers sorteren volgens label of volgens titel (alfabetisch). Klik rechtsbovenaan op de manier van sorteren die jij wenst:

Hieronder een voorbeeld van het sorteren per label:

En dit is per titel (alfabetisch)

Stap 7 Als laatste kun je een bladwijzer op een heel makkelijke manier verwijderen. Per bladwijzer zie je namelijk "bewerken" en "verwijderen" staan.

Google zal altijd nog eens een bevestiging vragen of je wel zeker de juiste bladwijzer zal verwijderen. Klik op "OK" als je zeker bent. 

Lees verder: