Linken naar een welbepaald fragment in een video

Wil je hebben dat bezoekers van je website meteen naar een welbepaald stukje van een youtube-video kunnen kijken? Dat kan met EmbedPlus. (gevorderden)

EmbedPlus: Deze dienst zorgt ervoor dat je meer controle krijgt over de manier waarop YouTube filmpjes vertoond worden, wanneer je in een blogposting  de link legt naar zo'n filmpje. Je kan bijvoorbeeld de grootte van de film bepalen, en dus exact het moment waar het filmpje begint en eindigt, zodat je enkel het fragment toont van een langere film bijvoorbeeld.

Je kan ook scènes markeren, zodat de bezoeker rechtstreeks naar bepaalde scènes kan gaan in de video. Verder kan je reacties op Twitter en YouTube hierover tonen, en je eigen commentaren toevoegen dat dan exact op een bepaalde plek in de video verschijnt. De bezoeker kan ook in- en uitzoomen op de video, en in vertraagd beeld bekijken. TheNextWeb heeft een uitvoerige bespreking van deze tool.
Heb je een Wordpress blog, dan moet je eerst een speciale plugin moeten installeren om EmbedPlus te laten werken. Maar voor andere blogplatforms zoals Blogger of Tumblr werkt de dienst zonder meer.

(bron: netties.be)

Lees verder: